Kapat

Trosyd krem egzamaya iyi gelir mi ?

Anasayfa
Sağlık Trosyd krem egzamaya iyi gelir mi ?
Trosyd krem egzamaya iyi gelir mi

Bir çok deri soruna iyi gelen Trosyd krem egzamaya iyi gelir mi, yoksa egzama için başka bir ilaç mı kullanmak gerekir ?

Trosyd krem ne kremi ?

Trosyd krem vücutta doğal olarak bulunan dermatofit ve mayaların, bazı gram pozitif bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan bir deri kremidir.

Etkili olduğu başlıca konu mantar enfeksiyonu tedavisidir. Sağlıklı bir kişinin cildinde bakteri, küf, maya, dermatofit ve mantar gibi mikroorganizmaların oluşturduğu flora bir denge halindedir. Bu denge içinde türler birbirinin popülasyonlarını baskılamaktır. Bu denge bir sebeple bozulursa bir türün popülasyonu aşırı artar ve enfeksiyon meydana gelir.

Antibiyotik tedavisi, kortizon kullanımı veya başka bir yerden buraya mikroorganizma gelmesi (bulaşma hali) gibi durumlarda derideki mikroorganizma popülasyonu dengesini bozmaktadır.

Ayrıca ortamın mantar üremesi için elverişli olması, örneğin sıcak ve nemli olması mantar popülasyonunun hızla çoğalmasına zemin hazırlamaktadır. Mantar enfeksiyonunun meydana geliş süreci bu şekildedir.

Trosyd krem deride mantar adı verilen mikroorganizmalarının çoğalmasını durdurmaktadır. Kandida dahil olmak üzere bir çok mantar türünde ve bazı gram pozitif bakteriler üzerinde etkilidir.

Trosyd markasının krem, solüsyon ve merhem çeşitleri bulunmaktadır.

Trosyd krem egzamaya iyi gelir mi ?

Egzamanın bir çok türü bulunmaktadır. Kalıtsal nedenler egzamanın ortaya çıkmasında etkili olmakla birlikte, alerjen maddeler, stres ve bağışıklığın zayıflaması gibi nedenler tetikleyici durumdadır.

Seboreik egzama

Saçlı deride, kulak katlantılarında, burun kıvrımları, göz kapağı, kasık, meme altı, koltuk altı gibi bölgelerde görülen egzama türüdür. Her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Kış ve bahar aylarında daha sık rastlanmaktadır.

Deride yuvarlak şekilli pullanmalar şeklindedir.

Tahriş egzaması

Bazı kişiler egzama hastalığına yatkındırlar. Bu kişiler derinin fizyolojik durumunu hasara uğratan kimyasal maddelerle temas ettiğinde deri tahriş olur ve pullanma, yarık ve kızarıklık gibi şikayetler görülür. Hastane personeli, kuaförler, aşçılar ve ev hanımları gibi temizlik ürünleri ile fazla temas eden kesimde daha sık ortaya çıkmaktadır.

Atopik egzama

Egzamaya genetik yatkınlığı olan kişilerde sebebi bilinmeyen egzama şikayetlerinin görülmesidir. Deride kuruluk, kızarıklık, pullanma, kalınlaşma gibi şikayetler görülür.

Trosyd krem mantar kremidir, egzama için kullanılmaz. Egzama şikayetleri için egzamanın türüne göre üretilmiş özel ilaçlar bulunmaktadır.

Egzama nasıl tedavi edilir ?

Öncelikle egzamayı tetikleyen unsurların ortadan kaldırılması gerekir. Egzama strese bağlı olarak ortaya çıktı ise bu konuda adım atılmalıdır.

Egzama kimyasal maddeler nedeniyle ortaya çıkmış ise deride alerjen etki yapan kimyasal maddelerden (özellikle de temizlik ürünleri) uzak durulmalı eller ve vücut çok uzun süre yıkanmamalıdır.

Bununla birlikte egzamada cildin nemli olması faydalıdır. Bu nedenle kısa süreli duşlar önerilir. Cildin nem ve yağ dengesini sağlamak için krem kullanılabilir. Duştan 3 dakika sonra nemlendirici krem kullanmak egzamalı deriye iyi gelecektir.

Ayrıca gıda alerjisine de dikkat edilmelidir.

Bazı kumaş türlerinden ve bazı kesim tarzlarından sakınılmalıdır. Egzama için en uygun kumaşlar pamuklu ve bol kesim kumaşlardır. Yünlü ve sentetik kıyafetlerden ise uzak durmak gerekir.

Soğuk da egzama açısından zararlıdır. Buna dikkat edilmelidir.

Sigara egzamayı artırmaktadır. Sigara içilen ortamdan uzak durmak gerekir.

Nikel ve titanyum içerikli metallerden de uzak durmak gerekir.

Hafif egzama türleri nemlendirici ve yağ içerikli kremlerle tedavi edilebilirken daha ciddi vakalarda kortizonlu kremleri kullanmak gerekir. Eğer egzama inatçı ise bunlar da yeterli gelmeyebilir, bu sefer kortizon hap veya iğne şeklinde alınır.

Egzama tedavisinde ayrıca siklosporin, ultraviyole ışınları gibi tedavi yöntemleri bulunmaktadır.