Kapat

Hamazinc krem mantara iyi gelir mi ?

Anasayfa
Sağlık Hamazinc krem mantara iyi gelir mi ?
Hamazinc krem mantara iyi gelir mi

Bu makalede sadece Hamazinc krem mantara iyi gelir mi sorusuna cevap verilmeyecek, ayrıca mantar hastalığının çeşitleri ve tedavisi hakkında da bilgi verilecektir.

Öncelikle Hamazinc kremin ne işe yaradığı ve ne tür sorunlar için kullanıldığı hakkında bilgi verelim.

Hamazinc krem nedir ne işe yarar ?

Hamazinc bir deri bakım kremidir. Reçete ise satılır ve derideki çatlak, kesik, aşınma, harabiyet, ağır pişik, iltihap, başka ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkan kızarıklık, kaşıntı, sulanma gibi cilt problemleri, yatak yaraları ve yanıklar için kullanılmaktadır.

Hamazinc kremin iki ana etken maddesi bulunmaktadır:

  • Hamamelis virginiana distilatı
  • Çinko oksit

Hamamelis virginiana distilatı Hamazinc kremin diğer benzer etkili deri kremlerinden farkıdır. Hamamelis virginiana bitkisi cadı fındığı denilen bitkidir. Kuzey Amerika’da yetişmektedir.

Bu bitkinin antioksidan, deri onarıcı, sebum dengeleyici, kızarıklık önleyici, pişik önleyici özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle eskiden beri geleneksel cilt bakım yöntemleri ve bitkisel cilt tedavi yöntemleri arasında yerini almıştır.

Cadı fındığının bu faydalı özellikleri sebebiyle bu bitkinin özütü kozmetik ürünlerinde ve tıp sektöründe kullanılmaktadır.

Hamazinc krem mantara iyi gelir mi

Hamamelis virginiana etki mekanizması şu şekildedir:

Deri ilgili bir yaralanma (çatlak, kesik, harabiyet, yanık vs) olduğunda bu bölgeye Hamamelis virginiana özü sürüldüğünde protein çökmesi ve pıhtılaşma süreci başlar. Bu sayede doku büzülür ve kalınlaşır. Pıhtılaşma sayesinde kanama durur.

Hamamelis virginiana ayrıca iltihap giderici özelliğe sahiptir. Bu sayede yaranın iyileşme süreci hızlanır.

Hamazinc kremin diğer etken maddesi Çinko oksit olup bu madde hücre yenilenmesini hızlandıran, iltihaplanmayı azaltan özelliği bulunmaktadır.

Hamazinc krem mantara iyi gelir mi ?

Hamazinc kremin başarılı olduğu konulardan birisi de mantar enfeksiyonları nedeniyle meydana gelen pişiklerin tedavisidir.

Mantar enfeksiyonları nedeniyle meydana gelen pişiklere genellikle bebeklerde rastlanılmaktadır. Çünkü bebeklerin ciltleri hassas ve bağışıklık sistemleri zayıftır. Bu nedenle mantar enfeksiyonunun gelişme süreci çok hızlı olmakta ve buna bağlı pişik ve cilt harabiyeti meydana gelmektedir.

Hamazinc krem mantara iyi gelir mi

Eğer Hamazinc kremi bebek için kullanacaksanız, öncesinde mutlaka doktora danışmanız gerekmektedir. Eğer yetişkin kişide kullanacaksanız Hamazinc kremin kullanımı oldukça kolaydır. Günde birkaç kez cilt harabiyeti olan bölgeye sürülür ve iyileşme sağlanana kadar devam edilir.

Hamazinc kremin ciddi bir yan etkisi yoktur anca boğazda yutkunmayı engelleyecek derecede şişlik meydana gelmesi veya ellerde, ayaklarda, yüzde şişme meydana gelmesi alerji belirtisidir. Bu takdirde kremin kullanılması bırakılmalıdır.

Hamazinc krem mantar enfeksiyonlarının neden olduğu pişik ve cilt harabiyetini iyileştirir ancak Hamazinc krem bir mantar kremi değildir. Mantar enfeksiyonunun tamamıyla tedavi edilebilmesi için mantar kremi kullanılması gerekir.

Mantar enfeksiyonu için sadece Hamazinc krem kullanılması halinde önce derideki şikayetler azalacak, ardından mantar enfeksiyonu nedeniyle şikayetler tekrarlayacaktır.

Bu nedenle mantar tedavisinde önerilen tedavi şekli öncelikle mantar kremi kullanılarak bölgedeki mantarların öldürülmesi, sonrasında mantar enfeksiyonunun oluşturduğu cilt harabiyetinin tedavisi için Hamazinc krem kullanılmasıdır. Veya mantar kremi ile Hamazinc krem dönüşümlü olarak kullanılmasıdır.

Mantar enfeksiyonlarında genellikle sadece mantar kremi kullanılması ciltteki harabiyetin tedavisi için yeterli olmaktadır. Çünkü mantar enfeksiyonu giderilince cilt kendisini kolaylıkla toparlamaktadır.

Mantar türleri ve tedavi şekilleri

Biz genel olarak mantar olarak adlandırmaktayız fakat mantar hastalığının bir çok alt türü bulunmaktadır. Örneğin ayak mantarına sebep olan mikroorganizmalar ile kasık mantarına sebep olanlar farklıdır.

Vücut mantarı birkaç günlük tedavi ile düzelebilirken, tırnak mantarı ve ayak mantarı gibi hastalıklar bazen birkaç aylık tedavi ile ancak iyileşmektedir. Krem tedavisi ile geçmeyen oral tedavi gerektiren dirençli mantar türleri de bulunmaktadır.

Dermatoloji uzmanları genellikle gözle muayene ile mantar çeşitlerini ayırabilmektedir. Mantar hastalıkları tekrarlayabilme özelliği olan bazen tedaviye direnç gösteren rahatsızlıklardır. Ancak sabırlı bir tedavi ile iyileşmeyecek mantar hastalığı bulunmamaktadır.

Mantar hastalığında hastaya da düşen görevler vardır. Öncelikle tedaviyi kesintisiz ve sabırla uygulaması gerektiğini bilmelidir. Sıcak hava ve nem mantar hastalığını tetiklemektedir. Bu nedenle özellikle sıcak havalarda, nemi emen pamuklu, bol giysilerin tercih edilmesi, giysilerin sık değiştirilmesi, vücut kurulanmadan giysi giyilmemesi gibi tedbirlere riayet edilmesi gerekmektedir.