WordPress yoast seo eklentisi kurulumu 2018 yılında gelen güncellemeler sayesinde bir hayli kolaylaştı. WordPress seo eklentileri arasında milyonlarca kişi tarafından kullanılan yoast seo eklentisi aldığı güncellemeler ve kullanılabilirliği sayesinde popülerliğini koruyor. Eklenti wordpress içerik yönetim sistemi kullanıcıları için vazgeçilmez. Arama motoru optimizasyonu konusunda zaten en iyi içerik yönetim sistemi olan wordpress’i daha da mükemmelleştiriyor.
Yoast SEO Eklentisi WordPress Tabanlı Siteleri Arama Motorlarına Uyumlu Hale Getiriyor
WordPress yoast seo eklentisi kurulumu ile birlikte arama motoru optimizasyonu yapılıyor. Eklentinin içerisinde yer alan ayarların düzgün bir şekilde yapılmasıyla, web siteleri Google gibi arama motorlarına uyumlu hale getiriliyor. Yoast seo eklentisi siteniz için sitemap, robots, link, resim, kategori, etiket, sosyal ağ gibi özellikleri seo için en uygun hale sokuyor. Bu şekilde sitenizde yayınladığınız yazılar arama motoru dostu oluyor.
WordPress tabanlı sitelerde iç seo optimizasyonu için yoast seo oldukça elzem bir eklentidir. Sitenizde makale yazarken, makalenizin seo uyumlu olup olmadığı hususunda bilgi verir. Verilen bilgiler neticesinde sizlere makalenizi nasıl şekillendirmeniz gerektiğini vurgular.

Wordpress Seo Teknikleri Nelerdir ? Nasıl Yapılır ?
+Anahtar kelimelerinizin makalenizde h2 tagıyla kullanılması gerektiğini,
+Makalenizin en az 300 kelime içermesi gerektiğini,
+Anahtar kelime yoğunluğunun x kadar olması gerektiğini,
+Makalede kullanılan görsellerde anahtar kelimenin geçmesi gerektiğini gibi uyarılar göstererek seo uyumlu makale oluşturmanıza olanak sağlar. Bu özelliği sayesinde kullanıcılara seo adına müthiş bir deneyim sunar.
WordPress Yoast SEO Eklentisi Kurulumu
Yoast SEO eklentisini ftp yardımıyla veyahut wordpress admin paneli yardımıyla kurabilirsiniz. FTP ile kurmak isteyenler https://tr.wordpress.org/plugins/wordpress-seo/ adresinden eklenti dosyalarına ulaşarak yükleme yapabilirler.
+Wordpress admin paneline giriş yapıp sol menüde bulunan ‘’eklentiler’’ ibaresine tıklayın.
+Açılan sayfanın üst kısmında yer alan ‘’yeni ekle’’ butonuna tıklayın.
+Sayfada bulunan arama bölümüne ‘’YOAST SEO’’ yazın ver aratın.
+Karşınıza eklentinin görünümü çıkacaktır. Burada bulunan ‘’hemen yükle’’ butonuna basarak kurulumu yapın ve ardından ‘’etkinleştir’’ ibaresine tıklayın.
+Eklenti kurulduktan sonra admin panelinde sol tarafta bulunan menüden ‘’SEO’’ ibaresine tıklayın.
+Dashboard bölümünden ‘’Genel’’ sekmesine tıklayın ve ‘’Open the configuration wizard’’ butonuna basın.
Yoast SEO Open the configuration wizard Ayarları
1-Welcome
Open the configuration wizard butonuna tıkladıktan sonra ”Welcome” adında sizleri bir sayfa karşılayacaktır. Sizlerden ‘’Name’’ ve ‘’E-posta’’ alanlarını doldurmanızı isteyecektir. Gerekli alanları doldurarak ‘’Sonraki’’ butonuna basın.
2-Environment
Eğer siteniz internet üzerinde erişilebilir durumda ise ‘’Production’’ seçeneğini seçmelisiniz. Eğer localhostta çalışıyorsanız ‘’Development’’ seçeneğini seçebilirsiniz. ‘’Staging’’ seçeneği ise deneme amaçlı bir kullanım için seçebileceğiniz bir seçenektir.
3-Site Type
Bu sayfada sitenizin hangi tür bir site olduğunu belirlemenizi istiyor.
Blog = tarzı siteler için
Webshop = alışveriş tarzı site sahipleri için
News site = haber sitesi sahipleri için
Small Business site = ufak çaplı işletmeler için
Tercihlerinden hangisi size uyuyorsa onu seçebilirsiniz.
4-Firma ya da Kişi
Eğer kişi iseniz isminizi ve soy isminizi yazmanız yeterli. Firma iseniz firmanızın adını ve logosunu ekleyebilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu buraya yazdığınız bilgiler sitenizin meta etiketlerinde Google’a sunuluyor.
5-Social Profiles
Beşinci sayfada karşınıza sosyal medya hesaplarınızı girebileceğiniz bir ekran geliyor. Bu ekrana sosyal medya hesaplarınızı girdiğiniz takdirde sitenin meta etiketlerinin arasına eklenerek arama motorlarına gösterilecek. Girip girmemek size kalmış ama bana sorarsanız girmenizde fayda var.
6-Post Type Visibility
Bu kısımda sitemizde ki sayfaların google’da yayınlanıp yayınlanmayacağı belirliyoruz. Yazı içerikli bir blogunuz var ise sadece Yazılar ve Sayfaları ”visible” yapmanız yeterli. Kullandığınız temaya göre karşınıza farklı seçenekler çıkabilir. Diğer seçenekleri sitenizin türüne ve durumuna göre kendiniz belirleyebilirsiniz.
7-Multiple Authors
Eğer sitenizde birden fazla editör var ise bu sayfada bunu belirtmeniz iyi olacaktır. Eğer tek başınıza içerik oluşturuyorsanız ”No” seçeneğini işaretlemelisiniz.
8-Google Search Console
Blogunuzun Google Search Console bağlantısını bu sayfada yapabilirsiniz. Google Doğrulama Kodu Edinin linkine tıkladığınız zaman açılan popup’ta Gmail hesabınızı ilişkilendirmeniz istenir. Yetki verdikten sonra karşınıza bir kod çıkacak. O kodu ‘’Authorization Code’’ kısmına yazıp ‘’Yetkilendir’’ butonuna basmanız yeterli.
9-Title Settings
Title Setting sayfasında web sayfamızın ismini yazıyoruz. Ayrıca başlık ayıracı belirliyoruz. Dilediğiniz ayıracı seçebilirsiniz. Burada yazacağınız website ismi ve ayıraç sizin sayfa başlığınızın sonuna ekleniyor.
10-Success!
WordPress yoast seo kurulumu tamamlandı.
Artık yapmanız gereken özgün içerikler ve doğru anahtar kelimeler girerek hit kazanmak. Yoast seo kurulumu hakkında sorularınızı yorum alanından soralabilirsiniz.