Kapat

Fastest Cache Ayarları ve Kurulumu 2018

Anasayfa
Wordpress Eklentileri Fastest Cache Ayarları ve Kurulumu 2018
wp-fastest-cache-ayar-ve-kurulumu

Fastest Cache ayarları ve kurulumu işlemini düzgün bir şekilde yaparak wordpress sitenizi hızlandırabileceksiniz. Fastest Cache Türk yazılımcı tarafından geliştirilen ücretsiz bir wordpress eklentisidir. Eklenti ücretsiz olduğu halde site hızlandırma konusunda oldukça etkilidir. En iyi wordpress cache eklentilerinden bir tanesidir. Ücretli sürümü 100 TL olup, sınırsız kullanım sunmaktadır. Yani 100 TL yatırdığınız taktirde Fastest Cache eklentisini ömür boyu gelen güncellemelerden yararlanarak kullanabilirsiniz.

Fastest Cache Tamamen Türkçe

Fastest Cache eklentisi tamamen Türkçe ve kolay ara yüzü ile birlikte kullanıcı dostudur. WordPress kullanıp cache eklentisi kurmak isteyenler tereddütsüz bu eklentiyi kullanabilir. Yapımcısının ve geliştiricisinin Türk olması bile eklentiyi kurmak için güzel bir nedendir. Volbiex olarak bizlerde Fastest Cache eklentisini kullanmaktayız.
Fastest Cache eklentisi ile ilgili bir probleminiz olduğunda yapımcısı https://profiles.wordpress.org/emrevona/ ile çok rahat bir şekilde iletişime geçebilirsiniz.

Fastest Cache Kurulumu

Öncelikle wordpress admin panelinize ‘’www.siteadresiniz.com/wp-admin’’ şeklinde giriş yapın.

1) Sol tarafta bulunan panelden [sari]‘’Eklentiler’’[/sari] ibaresine tıklayın.

2) Eklentiler bölümü açılacaktır. Burada üst bölümde bulunan [sari]‘’Yeni Ekle’’[/sari] butonuna tıklayın.

wp-fastest-cache-kurulumu

3) Karşınıza çeşitli wordpress eklentilerinin bulunduğu sayfa açılacaktır. Sağ tarafta bulunan arama alanına [sari]‘’WP Fastest Cache’’[/sari] yazarak arama yapın.

4) Arama yaptığınızda karşınıza [sari]‘’WP Fastest Cache (Türkçe)’’[/sari] adıyla kurmanız gereken eklenti çıkacaktır. Eklentinin yanında bulunan [sari]‘’Hemen Yükle’’[/sari] butonuna basarak kurulumunu gerçekleştirin.

wp-fastest-cache-kurulumu-nasıl-yapılır

5) Kurulum gerçekleştirildikten sonra [sari]‘’Etkinleştir’’[/sari] butonu belirecektir. Butona tıklayarak eklentiyi etkinleştirin.

Fastest Cache kurulumu bu kadar. Başka herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Şimdi Fastest Cache Ayarları nasıl yapılır bilmek istiyorsanız yazıyı okumaya devam edin.

Fastest Cache Ayarları

Fastest Cache ayarları eklentinin Türkçe olmasından dolayı oldukça basit ve kolaydır. Fastest Cache ayarlarının nasıl yapıldığına göz gezdirelim.

1) WordPress Admin paneline giriş yapın. Daha sonra sol tarafta bulunan menüde [yesil]‘’WP Fastest Cache’’[/yesil] yazan butona tıklayın.

En İyi ve En Önemli WordPress Eklentileri

2) Fastest Cache eklentisinin ayar sayfası açıldı. Burada ilk yapmanız gereken [yesil]‘’Language’’[/yesil] kısmından Türkçe dilini seçerek [yesil]‘’Submit’’[/yesil] butonuna basmaktır.

3) Eklentiyi Türkçe yaptıktan sonra Fastest Cache ayarları daha anlaşılır olacaktır. Eklentiden tam verim alabilmek için yapmanız gereken ayarlara aşağıdaki resimden bakabilirsiniz.

fastest cache ayarları

”Login olan kullanıcılara önbelleği devre dışı bırak” kısmını üyelik sistemi kullanıyorsanız işaretleyin.

”Mobil kullanıcılara masaüstü için oluşturulan önbelleği devre dışı bırak” kısmını ise mobil tema kullanıyorsanız işaretleyin. Siteniz eğer responsive tasarıma sahipse bunu işaretlemeniz gerekmez.

Fastest Cache ”Önbellek Temizle” kısmından önbelleğe alınan css ve benzeri dosyaları silebilirsiniz.

Premium kısmından eklentiyi satın alarak, ücretli özelliklerini kullanabilirsiniz. Bunun haricinde Fastest Cache eklentisi CDN uyumludur. Ücretli sürüme nazaran, ücretsiz sürümü de gayet etkili ve kullanmaya değerdir. Tavsiyem maddi durumunuz yeterliyse ücretli sürümüne geçmenizdir. Ücretli sürümünde db optimizasyon özelliği ve resim sıkıştırma özelliği gibi özelliklerde beraberinde gelmektedir.