Kapat

LOL Yeni Rünler ve Yeni Rün Oluşturma Örnekleri

Anasayfa
Oyun LOL Yeni Rünler ve Yeni Rün Oluşturma Örnekleri
lol-yeni-rünler

LOL yeni rünler ile birlikte 7.22 yaması 07.11.2017 tarihinde saat 23:59’dan itibaren aktifleştirildi. Yeni rün sisteminin gelmesiyle birlikte kabiliyet sayfaları ve IP barı oyundan kaldırıldı. Yeni rünler oyunun daha akıcı bir şekilde oynanması için kullanıcılara sunuldu. Oyuncular haliyle yeni rünlere henüz adapte olabilmiş değil. Hangi koridorda hangi rünler kullanılır, şampiyonlara göre rün dizilimleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

LOL Yeni Rünler

Lol yeni rünlerde 5 adet anahtar rün bulunuyor. Bu anahtar rünlerin altında 3 adet rün daha bulunuyor. Yeni rünlerle birlikte şampiyonunuza göre, koridorunuza göre doğru dizilimleri yaparak üstünlük sağlayabilirsiniz. Lol yeni rünler oldukça göz kamaştırıcı gözüküyor.

yeni-rün-dizilim-siteleri

Doğru kombinasyon ve dizilimi yaparak rakiplerinize karşı üstünlük sağlayabilirsiniz. Lol yeni rünler içeriğinde sizlere yeni rünlerin neler olduğundan bahsedeceğiz. Elbette lol yeni rünler içeriğinde her koridorda bir şampiyon için örnek rün dizilimlerini bulabileceksiniz. Sizlerde bu rün dizilimlerini okuyup bilgi edinerek kendiniz doğru rün dizilimini gerçekleştirebilirsiniz.

lol yeni rünler

LOL İsabet Rünleri

Güçlendirilmiş saldırılar ve sürekli hasar rünü olarak geçmektedir. Alt dalında bulunan rünlere göz atalım.

lol-isabet-rünleri

Saldırıya Devam – Bir şampiyona 3 saldırı isabet ettirmek onu savunmasız hale getirir, hedefe ilave hasar verir ve hedefin 6 saniye boyunca bütün kaynaklardan fazladan hasar almasını sağlar.
Ölümcül Tempo – Bir şampiyona hasar verdikten 1.5 saniye sonra saldırı hızın büyük ölçüde artar. Ölümcül Tempo geçici olarak saldırı hızı sınırını aşmana izin verir.
Ayağı Çabuk – Saldırmak ve hareket etmek Enerji yükleri biriktirir. 100 yüke ulaştığında bir sonraki saldırın seni iyileştirir ve sana HH artışı sağlar.
Şifa Taşkını – Aldığın fazlalık iyileştirme kalkana dönüşür.
Zafer – Alt etmeler eksik canının %15 kadarını yeniler ve fazladan 25 altın kazandırır.

Pratik Zeka – Seviye atladıktan vey alt etme gerçekleştirdikten sonraki 5 saniye boyunca yeteneklerine bütün mana harcamalarını geri kazandırır.

Efsane (Çeviklik) – Rakip alt etmek kalıcı saldırı hızı sağlar.
Efsane (Sıvışma) – Rakip alt etmek kalıcı sıvışma sağlar.
Efsane (Kan) – Rakip alt etmek kalıcı can çalma sağlar.
Son Darbe – Canı az olan şampiyonlara daha fazla hasar verirsin.
Biç Devir – Azami canı seninkinden yüksek olan şampiyonlara daha fazla hasar verirsin.
Son Direniş – Canın azken şampiyonlara daha fazla hasar verirsin.

LOL Hakimiyet Rünleri

Anlık hasar ve hedefe ulaşma rünü olarak geçmektedir. Adında anlaşılacağı gibi suikast şampiyonlarında kullanımını görebiliriz.

lol-hakimiyet-rünleri

Elektrik Ver – Bir şampiyona 3 saniye içerisinde 3 farklı saldırı veya yetenek isabet ettirmek, ilave değişken hasar verir.
Yırtıcı – Çizmelerine büyük miktarda HH artışı ve bir sonraki saldırı veya yeteneğinin ilave değişken hasar vermesini sağlayan bir aktif etki ekler.
Kara Hasat – Şampiyonlar, büyük minyonlar ve büyük canavarlar katledildiklerinde ruh özü düşürür. Bu ruhlara dokunarak onları soğurduğunda, bir sonraki saldırın soğurduğun toplam ruh özü sayısına göre ilave değişken hasar verir.

lol-adc-s8-rün-dizilimleri

Belden Aşağı – Hareket ve eylem kısıtlamalarına uğrayan rakiplere daha fazla hasar verirsin.
Kan Tadı – Bir rakip şampiyona hasar verdiğinde iyileşirsin.
Ani Darbe – Atılma, atlama, sıçrama, ışınlanma kullandıktan veya gizli halden çıktıktan sonra anlık zırh deşme ve büyü nüfuzu kazanırsın.

Zombi Totem – Bir totemi kırdıktan sonra bu totemin yerinde senin takımına ait bir Zombi Totem ortaya çıkar. Ayrıca senin totemlerin de tükendiğinde Zombi Totem olarak yeniden doğar.

Hayalet Poro – Çalıya girdiğinde bir poro ortaya çıkar. Poro burada bekleyerek sana görüş sağlar.
Gözyuvarı Koleksiyonu – Şampiyon ve totem alt etmelerinde gözyuvarı toplarsın. Topladığın her gözyuvarı başına kalıcı, koleksiyonunu tamamlandığında ise kalıcı SG veya YG (değişken) kazanırsın.
Açgözlü Avcı – Farklı alt etmeler, kalıcı olarak yeteneklerinle hasar verdiğinde iyileşmeni sağlar.
Usta Avcı – Farklı alt etmeler kalıcı olarak aktife sahip eşyalar için BSA sağlar (ziynetler dahil).
İnsafsız Avcı – Farklı şampiyon alt etmeler kalıcı olarak çatışma dışı HH sağlar.

LOL Büyücülük Rünleri

Güçlendirilmiş yetenekler ve kaynak yönetimi olarak geçen bu rünler daha çok orta koridorda büyücü şampiyonlara hitap ediyor.

lol-büyücülük-rünleri

Aery’i Çağır – Saldırı ve yeteneklerin Aery’i hedefe göndererek rakiplere hasar verir, takım arkadaşlarına ise kalkan sağlar.
Sihirli Yıldız – Bir şampiyona yetenek isabet ettirmek, ona doğru bir meteor fırlatır veya Sihirli Yıldız bekleme süresindeyse kalan bekleme süresini daha da azaltır.
Sürat Coşkusu – Bir rakip şampiyona 3 farklı saldırı veya yetenek isabet ettirdiğinde anlık bir HH artışı kazanırsın.
Soğuran Küre – Büyü hasarıyla canın çok azaldığında büyü hasarına yönelik kalkan kazanırsın.
Mana Akışı Yüzüğü – Kullandığın bir sonraki yeteneğin mana veya enerji bedeli düzenli olarak iade edilir ve eksik manaya veya enerji miktarının bir kısmı yenilenir.

Ulti Şapkası – Ultinin bekleme süresi azalır. Onu her kullanışında ultinin bekleme süresi daha da azalır.

Yücelik – 10. Seviyeye ulaştığında %10 BSA kazanırsın. Fazlalık bekleme süresinde azalma, YG veya SG (değişken) olarak kazanılır.
Sürat – Fazladan %4 HH kazanırsın. İlave HH değerine göre fazladan SG veya YG (değişken) kazanırsın.
Mutlak Odak – %70 can değerinin üzerindeyken ayrıca değişken hasar kazanırsın.
Kızart – Her 20 saniyede bir, isabet eden ilk yeteneğin şampiyonları tutuşturur.
Suda Yürüyen – Nehirdeyken HH ve SG veya YG (değişken) kazanırsın.
Yaklaşan Fırtına – Oyun süresince artan SG veya YG (değişken) kazanırsın.

LOL Azim Rünleri

Dayanıklılık ve kitle kontrol rünü olarak geçmektedir. Adından anlaşılacağı gibi tank şampiyonlar için uygun bir rün çeşidi olarak gözüküyor.

lol-azim-rünleri

Hortlağın Pençesi – Her 4 saniyede, bir şampiyona yönelik sonraki saldırı ilave büyü hasarı verir, seni iyileştirir ve kalıcı olarak can değerini arttırır.
Artçı Şok – Rakip bir şampiyonu hareketsiz bıraktıktan sonra savunman artar ve ardından etrafındaki rakiplere anlık değişken hasar verirsin.
Muhafız – Üzerinde yetenek kullandığın ve yakınında olan takım arkadaşlarını koruma altına alırsın. Koruma altındayken hasar alırsanız ikiniz de hızlanır ve bir kalkan kazanırsınız.
Gözü Kara – Bir sihirdar büyüsü kullandıktan sonra kısa süreliğine sıvışma ve yavaşlatma direnci kazandırır. Ayrıca bekleme süresinde olan her sihirdar büyüsü başına da sıvışma ve yavaşlatma direnci sağlar.
Tahrip – Bir kulenin yakınındayken yoğunlaşır ve kuleye güçlü bir saldırı için gerçekleştirirsin.

Yaşam Kaynağı – Rakip bir şampiyonun hareketini kısıtlamak onu işaretler. Takım arkadaşların, işaretlediğin hedefe saldırdığında can yeniler.

Demir Deri – +5 zırh kazandırır. Tek kullanımlık eşyalardan gelenler de dahil iyileştirme etkileri, zırhını geçici olarak %5 arttırır.
Ayna Kabuk – +5 büyü direnci kazandırır. Tek kullanımlık eşyalardan gelenler de dahil iyileştirme etkileri, büyü direncini geçici olarak %5 arttırır.
Kondisyon – 10 dakikanın ardından +8 zırh ile +8 büyü direnci kazanırsın ve zırh ve büyü direncin %5 artar.
Aşırı Büyüme – Yakınında minyon veya canavar can verdiğinde fazladan azami can kazanırsın.
Canlandır – İyileştirme ve kalkan etkileri %5 daha güçlü hale gelir ve canı az olan hedeflere karşı fazladan %10 daha etkili olur.
İkinci Şans – Bir rakip şampiyondan hasar aldıktan sonra zamanla eksik canın bir kısmını yenilersin.

LOL İlham Rünleri

Yaratıcı araçlar ve kural esnetme rünü olarak geçmektedir. Daha çok işlevsel destek oyuncularını ilgilendiren rünleri içeriyor.

lol-ilham-rünleri

Dizginsiz Büyü Kitabı – Oyun boyunca topladığın Sihirdar Parçacıklarıyla dükkânda sihirdar büyülerini değiştirirsin. Sihirdar büyülerinin bekleme süresi azalır.
Buzul Takviyesi – Bir rakip şampiyona yönelik ilk saldırın onu yavaşlatır (birim bekleme süresi başına). Şampiyonları aktife sahip eşyalarla yavaşlatmak onlara doğru bir buz ışını gönderir ve bir yavaşlatma alanı oluşturur.
Arakçı – Yetenek kullandıktan sonraki ilk saldırın altın ve bazen de tek kullanımlık eşyalar kazandırır.
Hextech Sıçratıcısı – Sıçra bekleme süresindeyken yerini hextech sıçratıcıya bırakır. Hex-Sıçra : Yoğunlaşır ve yeni bir noktaya sıçrarsın.
Peksimet Teslimatı – 12 dakika geçene kadar her 3 dakika da bir bedelsiz bir peksimet kazanırsın. Peksimetler can ve mana yeniler. Peksimet tüketmek, azami mananı kalıcı olarak arttırır.
Mükemmel Zamanlama – Bedelsiz bir kronometre kazanırsın. Kronometre bir defa kullanılabilen, aktif bir zamanı durdurma etkisine sahiptir.

Sihirli Pabuçlar – 10. Dakikada bedava çizme kazanırsın ama bu andan önce çizme alamazsın. Gerçekleştirdiğin her alt etme çizmelere 30 saniye erken ulaşmanı sağlar.

Geleceğin Pazarı – Eşya almak için borca girebilirsin.
Minyon Uçuran – Oyuna 6 minyon uçuran ile başlarsın. Bu eşya ile minyon biçmek, biçilen minyon türüne karşı kalıcı ilave hasar sağlar.
Kozmik Sezgi – %5 BSA, %5 Azami BSA, %5 Sihirdar Büyüsü BSA, %5 Eşya BSA
Hızını Al – Yakınındaki hareket kısıtlamasına uğramış takım arkadaşlarına ya da hareket kısıtlaması uyguladığın rakiplere doğru ilerlerken ilave HH kazanırsın.
Gök Cismi – Kalıcı olarak +100 can, 10 dakika geçene kadar şampiyonlara -%10 hasar

Şampiyon ve Koridorlara Göre Örnek Rün Dizilimleri

Alt Koridor Lulu Örnek Yeni Rün Dizilimi

lol-support-yeni-rün-dizilimi-lulu

Alt Koridor Vayne Örnek Yeni Rün Dizilimi

lol-adc-yeni-rün-dizilimi-vayne

Orta Koridor Kassadin Örnek Yeni Rün Dizilimi

lol-mid-yeni-rün-dizilimi-kassadin

Üst Koridor Fiora Örnek Yeni Rün Dizilimi

lol-top-yeni-rün-dizilimi-fiora

Ormancı Hecarim Örnek Yeni Rün Dizilimi

lol-jungle-yeni-rün-dizilimi-hecarim

LOL yeni rünler konusu burada sona eriyor. Yukarıda gördüğünüz gibi her koridor için bir şampiyonun örnek rün dizilimlerini gösterdik. Bu rün dizilimleri tamamiyle örnektir. Siz değerli oyuncular kendinize ve rakibinize göre çeşitli kombinasyonlar yaparak üstünlük sağlayabilirsiniz. Bizler yeni gelen rün sistemini sevdik. Açıkçası gerçekten kabiliyetlerin kalkarak yeni rün sisteminin gelmesi isabetli olmuş.

Riot Games oyunculara her sezon yeni özellikler sunuyor. Bu yeniliklere alışmak biraz zaman alabiliyor. Umarım lol yeni rünler içeriği sizler için faydalı olmuştur. Dereceli maçlarda tüm oyunculara başarılar diliyoruz. 🙂

Yeni Rünlerle Alakalı Bu Kısa Videoyu İzlemeniz Size Fikir Verebilir

Kaynak: http://tr.leagueoflegends.com/tr/featured/preseason-update#runes