Kapat

Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri 2018

Anasayfa
Sağlık Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri 2018

Sağlık ocağı çalışma saatleri diğer resmi kurumlarda olduğu gibi standarttır. Belirli bir çalışma saatleri bulunur. Sağlık ocaklarında çalışanların öğle tatili vardır. Sağlık ocağı çalışma saatleri çalışanların gündelik ihtiyaçlarını karşılamaları için dizayn edilmiştir. Sağlık ocaklarında aile hekimlerinize tedavi olabilirsiniz. Yeni doğan bebeklerin çeşitli kontrolleri sağlık ocaklarında rahatlıkla yapılabilir. Hasta olduğunuzda veya herhangi bir yaralanma olaylarında sağlık ocaklarından rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Hastaneye gidecek vaktiniz yoksa rahatlıkla sağlık ocaklarını tercih edebilirsiniz.

Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri 2018

Sağlık ocağı çalışma saatleri 2018 yılında da aynı şekilde devam etmektedir. Sağlık ocakları sabah saat 08:30’da açılıp, öğlen 12:30’a kadar hizmet verir. 12:30 ve 13:30 arası öğle tatili gerçekleşir. 13:30’dan, 17:30’a kadar sağlık ocaklarında verilen hizmete devam edilir. Sağlık ocakları sabah 08:30’dan, akşam saat 17:30’a kadar hizmet vermektedir.

Sağlık Ocağı 2018 Yılında Cumartesi Günü Açık mı?

sağlık ocağı çalışma saatleri

Sağlık ocakları 2018 yılında da cumartesi günleri kapalıdır. Sağlık ocaklarında cumartesi günü sadece nöbetçi doktor bulunabilir. Bu semtten semte değişiklik gösterebilir. Bulunduğunuz bölgenin toplum sağlığı merkezini arayarak net bilgiyi öğrenebilirsiniz. Pazar günü ise sağlık ocakları kapalıdır. Pazar günü acil durumlarda, acil servisleri tercih etmelisiniz.

Pazar Günü Sağlık Ocakları Kapalıdır

Sağlık ocakları insanların kolay ulaşabilip hizmet alabilecekleri sağlık binalarıdır. Bireylerin ve aile fertlerinin ikamet yerlerinin yakınlarında ya da kolaylıkla ulaşabilecekleri bir yerde bulunan, ilk başvuracakları, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini, yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın, her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak vermekle yükümlü, gerektiği ölçüde gezici sağlık hizmeti veren ve tam gün esasına göre çalışan aile hekimliği uzmanı veya Bakanlığın öngördüğü eğitimleri alan uzman tabip veya tabipleridir.

Halk sağlığı, Sağlık toplum bilimi, toplumsal çevre sağlığı ile ilgilenen bir bilim alanıdır. Toplumsal çevrenin sağlık üzerindeki etkileri, koruyucu hekimlik ve sağlık toplum bilimi ilişkisi, hastalıkların ortaya çıkmasında biyolojik çevre, fiziksel çevre ve toplumsal çevre etkenleri, çevresel zararların önlenmesi, nüfus ve sağlık, nüfus değişikliklerini etkileyen toplumsal etkenler, sağlık ve hastalık kavramları, sağlık personelinin iş doyumları ile ilgili konuları inceleyen bilim dalıdır. Halk sağlığı ya da kamu sağlığı her zaman için bir taraftır. Tarafı her halükarda halktan (kamu) yanadır. Çoğu zaman devletler ile büyük ilaç tröstlerinin yaptığı sağlık anlaşmaları halktan ziyade devlet ve/veya ilaç firmasının yararınadır. Üçüncü dünya ülkelerinde genellikle bu tarz anlaşmalar çokta medyaya yansımadan yapılır. Bunun önüne geçmek için toplumu bilinçlendirmek gerekir.