Kapat

Şeker hastalığı ameliyatı fiyatı ne kadar Muzaffer Al

Anasayfa
Sağlık Şeker hastalığı ameliyatı fiyatı ne kadar Muzaffer Al

Son yıllarda tip 2 şeker hastalığı ameliyat ile tedavi edilmeye başlanmıştır. Dr. Muzaffer Al metabolik cerrahi konusunda işinin ehli cerrahlardan birisi olup Samsun’daki Büyük Anadolu Hastanesi Çiftlik Şubesi Metabolik Cerrahi kliniğinde çalışmaktadır.

Samsun’da şeker ameliyatı yapan doktor

Ülkemizde ve dünyada metabolik cerrahi konusunda deneyimli doktor sayısı oldukça az. Bu tür ameliyatların hasta açısından bazı riskler içeriyor olması ve başarılı olmama ihtimalinin de bulunması nedeniyle Muzaffer Al’a ameliyat için sadece Samsun içinden değil Karadeniz bölgesinden hatta yurdumuzun değişik bölgelerinden hastalar gelmektedir. Dr. Muzaffer Al’a olan bu yoğun talep doğal olarak şeker ameliyatı fiyatını da artırmaktadır.

Operatör doktor Muzaffer Al telefon numarası

Dr. Muzaffer Al ile Whatsapp üzerinden iletişim kurabilmek için 0542 736 36 99 nolu telefonu kullanabilirsiniz. Şeker hastalığı ameliyatı fiyatı ne kadar, ameliyatta başarı şansı nedir, riskleri nelerdir, kimler ameliyat olabilir ve diğer konularda bu Whatsapp numarasından doktora mesaj bırakabilirsiniz.

Şeker hastalığı ameliyatı fiyatı ne kadar ?

Her ameliyat gibi şeker hastalığı ameliyatında da sabit bir fiyat yoktur. Doktorun bilinirliğine ve yoğunluğuna göre ayrıca ameliyat olacak hastanenin olanaklarına göre fiyat belirlenmektedir. SGK’nın şeker hastalığı ameliyatına ödeme yapmaması tüm mali külfeti hastaya yüklemektedir.

Bazı hastanelerde şeker hastalarına “obezite ameliyatı” yapılarak ameliyat masrafının bir kısmı SGK’dan karşılansa dahi piyasada şeker ameliyat en ucuz 50-60 bin TL civarına yapılmaktadır. Orta seviye bir doktor ve orta seviyede bir hastanede bu ameliyat yapılırsa hastaya külfeti 60-100 bin TL’yi bulmaktadır.

Dr. Muzaffer Al’ın bu ameliyatı ortalama 80-100 bin TL gibi bir rakama yaptığı düşünülmektedir. Ancak hastasına göre ve doktorun yoğunluk durumuna göre farklı bir fiyat çıkabilir.

Şeker hastalığı ameliyatında ne yapılır ?

Ameliyatta midenin bir kısmı çıkarılır. Çıkarılan bölge ghrelin hormonuyla alakalı bir kısımdır. Bu hormon açlık hissini uyandırma işlevini yürütür. Dolayısıyla ameliyattan sonraki yaşamında hasta açlık hissiyle daha az mücadele etmiş olacaktır. Zaten midenin önemli bir kısmı ameliyat ile alındığı için öğünlerde daha az yemek zorundadır.

Şeker hastalığının diğer bir amacı gıdaların uyarıcı özelliklerini distal ince bağırsağa gelmesini sağlayarak distal ince bağırsak hormonlarını daha aktif hale getirmektir. Bu sayede hastada insülin direnci daha kolay kırılır.

Şeker hastalığı ameliyatı hakkında bilinmesi gerekenler

  • Hastanın durumuna göre ameliyat 2 ila 4 saat sürmektedir. Hastayı ameliyata hazırlık ve ameliyat sonrası müşahede süreleri buna eklenmelidir. Ameliyattan sonra hasta 4-5 gün hastanede yatmak zorundadır. (Şeker ameliyatı fiyatı ne kadar merak edenlerin bu kriteri de fiyata eklemeleri gerekir)
  • Ameliyattan 1 hafta sonra hastanın normal hayata dönebileceği söylense de hastanın iş hayatına geri dönmesi en az birkaç haftayı bulmaktadır.
  • Ameliyattan sonra ilk 10 gün tamamen sıvı gıdalar, daha sonraki 15 gün sıvı+püre ile beslenilir. Katı gıdaya başlamak için ameliyattan en az 3-4 hafta geçmesi gerekir. İşlenmiş gıdadan da uzak durulması gerekir.
  • Ameliyattan 15 gün sonra hasta hafif egzersizlere başlamalıdır. Yapılan tahlillere göre gerekirse hastaya vitamin takviyesi verilir.
  • Şeker hastalığı ameliyatından sonra %80-85 oranında başarı sağlanmaktadır. (ölüm riski değil, şeker hastalığından kurtulma oranıdır) Hastanın insülin rezervi ne kadar yüksek ise başarı oranı o kadar artar. İnsulin rezervi bulunmayan hastalara (tip 1 şeker hastaları) veya insülin rezervi çok az olan hastalara bu ameliyat yapılmamaktadır.
  • Ameliyattan sonraki 1. ayda ve bir yıl boyunca her üç ayda bir, bir yıldan sonra her 6 ayda kan tahlili için hastaneye gelmek gerekmektedir.

Şeker hastaları bu besinleri tercih etmeli !

Şeker hastalığında belli bir diyete sadık kalmak çok önemlidir. Bazı besinler şeker hastalarına diğerlerine göre daha faydalıdır. Şeker hastalarının bu besinleri yeterli miktarda almaları gerekmektedir.

Tarçın: İçerdiği “sinnamaldehit” isimli etken madde vücuttan glikoz eğilimini azaltarak tatlı ihtiyacını azaltmakta ve tokluk hissi sağlamaktadır. Şeker hastaları günde bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde tarçın tüketirlerse bu kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olacak ve iştahı azaltacaktır.

Yaban mersini: İçerdiği insüline benzer maddeler nedeniyle kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Antioksidan özelliği vardır ve yaşlanmayı geciktirir. Çilek, ahududu ve böğürtlen de benzer faydalara sahiptir.

Zencefil: İnsulin duyarlılığını artırır, bağışıklığı güçlendirir, kolesterol düzeylerini iyileştirir. Şeker hastaları zencefili bala karıştırarak tüketmemelidir, yoğurtla birlikte yenebilir.

Zerdeçal: İnsulin direncini artırır, yağ yakımını hızlandırır. Kilo vermeye yardımcı olur.

Çörekotu:Şekerin aniden fırlamasını engeller, damarları korur. Ayrıca kabızlığa da iyi gelir.