Kapat

2018 Yılının En Kaliteli Online Oyunlar Listesi

Anasayfa
Oyun 2018 Yılının En Kaliteli Online Oyunlar Listesi
online-oyunlar-listesi-2018

Online oyunlar 2018 yılının en kaliteli listesi ile birlikte birbirinden farklı oyunlara erişebileceksiniz. Online oyun dünyasında oyuncuların saatlerce bıkmadan oynadığı oyunları keşfedeceksiniz. Tatilinizi veya boş zamanınızı oyun oynayarak geçirmek istiyor fakat oyun bulamıyorsanız bu içeriğimizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Online oyunlar sektörü geçtiğimiz yıllarda MMORPG kategorisinde oldukça popüler bir şekilde ilerliyordu. Oyuncular MMORPG tarzı oyunlara odaklanıp tüm zamanını buna adayabiliyordu.

black-desert-online-turkce-mmorpg-oyunu

Peki MMORPG Nedir?

MMORGP kelimesinin İngilizce açılımı ‘’Massively Multiplayer Online Role-Playing Game’’ Türkçe karşılığı ise ‘’Devasa Çok Oyunculu Çevrim İçi Rol Yapma Oyunu’’ olarak geçer.

MMORPG kelimesinde ne diyor ‘’Devasa Çok Oyunculu Çevrim İçi Rol Yapma Oyunu’’ oyuncuların aklını başından alan zamanın nasıl geçtiğinin bile farkına varamayacakları tarzda oyunlardan bahsediyoruz. Bu tür online oyunlar çok popülerdi. MMORPG online oyunlar listesine birkaç tane örnek verelim.

türkçe-mmorpg-2018

Özellikle dünyayı kasıp kavuran, gençleri okullarından eden ve ebeveynleri hayattan koparan: Knight Online

 Bir neslin hayatını kasıp kavuran MMORPG online oyunlar kategorisinde yer alan Knight Online 15 Temmuz 2002 tarihinde piyasa sürüldü. 14 yıldır devasa oyuncu kitlesine sahip olan Knight Online uzun yıllar Türkiye’de oyuncuların beğeniyle oynadığı oyunlar arasında yer almaktaydı.

knight-online-2017

Oyuncu topluluğunun kalabalık ve çok olması oyuncular arası etkileşim faktörünü içerdiği için olsa gerek uzun yıllar akıllardan silinmemiştir. 14 yıl önce piyasaya sürülen oyun 2017 yılında olmamıza rağmen emsali olmadığı için halen oyuncular tarafından beğeniyle oynanmaktadır. MMORPG online oyunlar kategorisinde Knight Online’nın yeri apayrıdır.

knight-online-mmorpg-online-oyunlar

Tabi MMORPG online oyunları 2017 yılında değerini ve yerini kaybetmeye başladı. Bunun sebebi yeni tarzda, farklı kategoride online oyunların piyasaya sürülmesidir. Online oyunlar listesi içeriğinde öncelikle MOBA, RPG, MMOFPS tarzı oyun kategorilerinin ne anlama geldiğini açıklayalım.

MOBA: İngilizce açılımı ‘’Multiplayer Online Battle Arena’’ Türkçe açılımı ise ‘’Çevrim İçi Çok Oyunculu Savaş Arenası’’  olan online oyun kategorilerinden bir tanesidir.

moba-online-oyunlar

RPG: İngilizce açılımı ‘’Role Playing Game’’ Türkçe açılımı ise ‘’Rol Yapma Oyunu’’ olan online oyun kategorilerinden bir tanesidir.

rpg-online-oyunlar

MMOFPS: İngilizce açılımı ‘’Massively Multiplayer Online First-Person Shooter Game’’ Türkçe açılımı ise ‘’Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Birinci Şahıs Gözünden Oynanan Oyun’’ olan online oyun kategorilerinden bir tanesidir.

mmofps-online-oyunlar

TPS: İngilizce açılımı ‘’Third Person Shooter’’ Türkçe açılımı ise ‘’Üçüncü Şahıs Nişansı’’ olan online oyun kategorilerinden bir tanesidir.

tps-online-oyunlar

RTS: İngilizce açılımı ‘’Real Time Strategy’’ Türkçe açılımı ise ‘’Gerçek Zamanlı Strateji’’ olan online oyun kategorilerinden bir tanesidir.

rts-online-oyunlar

TBS: İngilizce açılımı ‘’Turn Based Strategy’’ Türkçe açılımı ise ‘’Sıra Bazlı Strateji’’ olan oyun kategorilerinden bir tanesidir.

tbs-online-oyunlar

Survival Horror: Tüm korku oyunları Survival Horror adı altında toplanmaktadır. Korku oyunlarının tümü bu kategoride yer almaktadır.

survivalhorror-korku-oyunlari

Adventure: Türkçe açılımı ‘’Macera’’ olan oyun kategorisidir. Adından da anlayacağınız gibi macera dolu oyun türleri bu kategori altında toplanmaktadır.

adventure-macera-oyunlari

Oyun kategorilerinin hemen hemen hepsini açıkladık. Bu kategorilerde çeşit çeşit oyunlar bulunmaktadır. Günümüzde en çok oynanan gerçekten büyük bir kitleye sahip oyunları listeleyelim.

World of Warcraft (WOW)

2004 yılında piyasa sürülen Blizzard Entertainment firması tarafından geliştirilen MMORPG türünde bir oyundur. MMORPG, MOBA ve diğer birçok oyun kategorisinde bulunup nam yapmış oyunların atası diyebiliriz. Birçok oyun World of Warcraft oyunundan feyz alınarak piyasaya sürülmüştür. Bu oyunların birçoğu tutunamadı. World of Warcraft ücretli olmasına rağmen halen birçok oyuncu kitlesi bulunmaktadır. Eğer henüz wow oynamadıysanız kesinlikle oynamanız gereken oyunlardan bir tanesidir. Denemenizi tavsiye ederiz.

world-of-warcraft-legion

League of Legends (LOL)

MOBA kategorisinde yer alan bu oyun 2009 yılında piyasa sürülmüş olup Warcraft III haritası olan Defense of the Ancients feyz alınarak yapılmıştır. Yani yukarıda söylediğimiz gibi birçok oyunun atası olan World Of Warcraft diğer firmalara ışık saçmış. LOL 2017 yılında olmamıza rağmen en çok oynanan online oyunlar listesinde 1. Sırada yer alıyor diyebiliriz. Tabi ki bu liderlik sonsuza dek böyle gitmez biri gelir biri gider. Oyunu henüz oynamadıysanız oynamanızı tavsiye ederiz ama kanser olma ihtimalinizde olabilir. Neden böyle bir şey dedik çünkü siz ne kadar iyi oynarsanız oynayın takımınızda 1-2 çürük varsa kaybetmekten başka yapacak hiçbir çareniz yoktur.

league-of-legends

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Bluehole firması tarafından 2017 yılında piyasaya sürülen çok oyunculu online video oyunudur. Oyun 2017 yılında çıkmasına rağmen büyük bir oyuncu kitlesine sahip oldu. Online olarak oynanan oyunda 100 adet oyuncu aynı haritaya paraşütle inerek hayatta kalma mücadelesi veriyor. Arkadaşlarınızla birlikte ekip halinde de oynayabileceğiniz oyunda kolay av olmamak için mücadele edebilirsiniz.

PlayerUnknown's-Battlegrounds

Dota 2

Valve firması tarafından 2013 yılında piyasaya sürülen MOBA oyunlarından bir tanesidir. Oyun League of Legens tarzında olup birçok oyuncu kitlesine sahiptir. Açıkçası lolü beğenmeyenler için alternatif bir oyundur.

dota-2

Counter-Strike: Global Offensive

2000 yılında ortalığı kasıp kavuran Counter-Strike oyunun gelişmiş versiyonu olan CS:GO 2012 yılında Valve tarafından piyasaya sürüldü. Counter-Strike oyuncular arasında birçok kapışmalara, çekişmelere sahne oldu. Efsane oyunlar arasında yer alan Counter-Strike birçok oyuncu tarafından oynanmaktadır. Yeni arayüz ve versiyonu olan CS:GO’nun piyasaya sürülmesiyle birlikte CS 1.5, CS 1.6 sürümleri tarihe karıştı. Lakin Counter-Strike 1.6 tadını CS:GO’da alamayan oyuncular halen 1.6 oynamakta ısrar etmiyor değil. Efsaneyi denemediyseniz kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz.

counter-strike-csgo

Overwatch

Yine Blizzard Entertainment firması döktürmüş diyebiliriz. Kaliteli oyunlarıyla adından söz ettiren Blizzard 2016 yılında çıkardığı Overwatch oyunu ile birlikte oyuncuları yep yeni bir heyecana sürükledi. Bu tarz yeni oyunların piyasaya sürülmesi açıkçası MMORPG oyunları bir tık alta inmesine sebep oldu diyebiliriz. Overwatch oynamanızı tavsiye ederiz zevkli bir oyundur.

overwatch

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V, Rockstar North tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayımlanan açık uçlu aksiyon-macera tarzı video oyunu. Grand Theft Auto serisinin beşinci oyunudur. Her sürümü ile birlikte oyuncuların gönlünde taht kuran bir oyundur. Oynamadıysanız kesinlikle deneyin.

GTAVTR

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen oynaması ücretsiz dijital tahsil kart oyunudur. Mart 2013’te Penny Arcade Expo’da açıklanan oyun, Ocak 2014’te açık beta sürümüyle çıktı. Blizzard, Blizzard, Blizzard bu firma işi biliyor. Kesinlikle her oyunu kalite kokuyor.

hearthstone-tr

2018 yılı için oyun listemiz şimdilik bu kadar. Kaliteli ve güncel oyunları sizler için listelemeye çalıştık. Piyasadaki en çok oynanan oyunlara önerileriniz varsa yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.