Kapat

Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır 2023

Anasayfa
Genel Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır 2023
Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır

Yıl sonu yaklaşırken Vakıfbank müşterilerine mutabakat yapılması için mesaj göndermeye başladı. SPK mevzuatı gereği her sene en az bir kere banka ile müşterileri arasında mutabakat yapılması gerekmektedir.

Daha önceden Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır başlıklı yazımda Vakıfbank müşterilerinin internet üzerinden nasıl mutabakat yapacağını anlatmıştım. Aradan geçen sürede Vakıfbank işlem menüleri değiştiği için 2021 yılı sonu itibariyle Vakıfbank mutabakat işlemlerinin nasıl yapıldığını bu yazımda yeniden anlatacağım.

Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır ?

Vakıfbank’ın internet şubesine girdikten sonra Yatırım menüsüne basınız. Vakıfbank’ın işlem seçenekleri yıldan yıla arttığı için önceki yıllara göre hem menü sayıları hem de menülerdeki işlem seçenekleri artmıştır. Aşağıdaki resimde ok ile gösterildiği gibi Yatırım menüsünün sayfasında olan Mutabakat işlemleri seçeneğine basınız.

Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır

Mutabakat işlemi sayfası aşağıdaki resimde gösterildiği gibidir. Sayfada mutabakat işleminin Banka ile hesap sahibi arasında sermaye araçları veya nakit para konusunda uzlaşma olduğuna dair bir bilgi yer almakta ayrıca bunun yasal dayanağı da sayfanın devamında açıklanmaktadır.

Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır

Eğer yatırım hesabınızda para yok ise yukarıdaki resimde gösterildiği gibi 0 rakamı ile karşılaşacaksınız. Aslında benim hem vadesiz, hem de döviz hesabımda para var fakat yatırım hesabımda para olmadığı için 0 olarak göstermektedir. Sizin de vadesiz hesabınızda para olsa dahi veya altın, döviz olsa dahi yatırım hesabında para yok ise 0 görünecektir, şaşırmayınız, üzülmeyiniz. Mutabıksanız yukarıdaki resimde gösterildiği gibi Mutabıkım ı işaretleyiniz.

Mutabıkım ı işaretledikten sonra aşağıdaki resimde gösterilen yere tik atıp ONAYLA’ya basınız. Bu sayfada e posta bilgisinin de yer aldığını görmektesiniz. İsterseniz yeni e posta adresi ekleyebilir ve hesabınıza yeni eklediğiniz e posta adresinizi tanımlayarak bilgilendirme mesajlarının artık bu mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır

Peki ya mutabık değilseniz ? Mutabık olmak zorunda değilsiniz. Aşağıdaki resimdeki gibi mutabık değilim işaretleyebilirsiniz. Bkz. Banka mutabakatı yapılmazsa ne olur ?

Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır

ONAYLA butonuna basınca karşınıza aşağıdaki resimdeki sayfa çıkacaktır. Bu sayfada mutabakat yapıldığına dair e posta adresinize mail gittiğine dair bilgi gelecektir. Bu sayfada Mutabakat işlemi ve HESAP HAREKETLERİ seçenekleri yer almaktadır. HESAP HAREKETLERİ seçeneğine basıp hesabınızın hareketlerine bakmanızı öneririm. Eğer Mutabakat işlemi seçeneğine basarsanız önceki sayfaya dönersiniz.

Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır

HESAP HAREKETLERİ butonuna basınca karşınıza aşağıdaki sayfa gelmektedir. Benim yatırım hesabımda bir para olmadığı, borsada işlem yapmadığım için 0 rakamı ile karşılaştım. Döviz, altın veya vadesiz hesaplarındaki paralar burada gözükmemektedir.

Vakıfbank mutabakat işlemi nasıl yapılır

İlgili yazı: Banka mutabakatı yapılmazsa ne olur ?