Kapat

Kilo Almak için Ne Yapılmalı? Kilo Alamayanlara Özel Tavsiyeler

Anasayfa
Sağlık Kilo Almak için Ne Yapılmalı? Kilo Alamayanlara Özel Tavsiyeler
kilo-almak

Kilo almak için ne yapılmalı? Yiyorum yiyorum ama kilo alamıyorum? diyenlerden misiniz? Bir alışveriş merkezine gittiğinizde üstünüze yakışan kıyafet bulamıyor musunuz? Evet bunlar gerçekten acı ama gerçek bilançolar. Erkek veya kız fark etmez, zayıflık hiç bir bireye yakışmıyor. Çevrenizden gelen çok zayıfsın, kilo al uyarılarından usanmış olabilirsiniz. Çevrenizdeki kilolu insanlar sizlere kilo alıp ne yapacaksın diyebilirler. Bu sizi birazcık rahatlatsa da kafanızdaki soru işaretlerini, dürtüleri yok etmeyecektir. Çünkü zayıf olmak başlı başına bir sorundur. Giyeceğiniz elbiseler üstünüzde emanet gibi durur, kendinize uygun beden bulsanız bile bu seferde iskelet yapısı ortaya çıkar.

Peki Kilo Almak için Ne Yapılmalı?

Kilo almak için öncelikle kilo almanıza engel olan sebep saptanmalıdır. Kaliteli bir hastaneye giderek dahiliye servisine başvurup kilo probleminizin olduğunu belirtin. Başvurduğunuz birimdeki doktor tarafından kontroller yapılacaktır. Eğer kilo almanıza engel olacak bir durum varsa öncelikle bunu ortadan kaldırmanız gerekir. Kilo almaya sebep olacak bazı hastalıklar mevcuttur. Kesinlikle öncelikle bir doktora gözükmeniz de fayda vardır.

kilo almak

Bunun haricinde metabolizmanızın hızlı çalışmasına bağlı olarak kilo almanız mümkün olmayabilir. İnternette kilo almak adı altında birçok makale bulunmaktadır. Lakin burada sizlere zengin besinler tüketmeniz söylenmektedir. Özellikle karbonhidrat ve protein içeren besinlerin tüketilmesi kilo almanızı hızlandıracaktır.

Sigara Kilo Almanızı Önler

Eğer sigara kullanıyorsanız kesinlikle kilo almak için bırakmanız gerekir. Metabolizması hızlı çalışan, kilo almak isteyen bireylerin sigaradan kurtulması gerekmektedir. Çünkü sigara zaten hızlı çalışan metabolizmanızın daha da hızlı çalışmasına sebep olmakla beraber vücudunuza oldukça zararı vardır. İştahınız sigara içmenize bağlı olarak kesilebilir. Sigarayı bıraktığınızda oluşacak olan yeme arzusuyla birlikte kilo almanız kaçınılmaz olacaktır.

Diyetisyene Başvurun

Kendi başınıza kilo almak için türlü uğraşlar içerisine girdiniz fakat kilo alamadıysanız iyi bir diyetisyene başvurmanız size yardımcı olacaktır. Çünkü yapılacak olan tetkikler hormonsal ve metabolizma sorunlarınızı ortaya çıkaracaktır. Sorunun ne olduğu anlaşılarak çözüm üretmek daha basit bir hal alacaktır. Bu sebeple doktora başvurmaktan çekinmeyin. Mutlaka uzman bir hekime görünün.

Sağlıkla ilgili Probleminiz Yoksa Spor Kilo Almanız için Elzemdir

spor-yaparak-kilo-alma

Eğer sağlıkla ilgili bir probleminiz yok ve yinede kilo alamıyorsanız spor yaparak kilo alabilirsiniz. 1.78 boyunda ve 56 kilo civarında zayıf bir erkeğin düzenli olarak spor salonuna gidip 1 ayda 6 kilo rahatlıkla alabildiği gözlemlenmiştir.

Spor salonunda yapacağınız egzersiz ve beslenme programına dikkat etmeniz sağlıklı bir şekilde kilo almanızı sağlayacaktır. Yağ olarak değil kas kütlesi olarak hacim kazanabilirsiniz. Bu çok daha estetik bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır.

Kilo Almak Sizin Kararlılığınıza Bağlıdır

Gündelik alışkanlıklarınızdan vazgeçebilmek her insanın yapabileceği bir şey değildir. İnsanlar alışkanlıklarından kolay sıyrılamıyor. Sigara gibi, beslenmesine dikkat etmemesi gibi alışkanlıklar. Eğer gerçekten kilo almak istiyorsanız iradenize sahip çıkıp kararlı bir ilerleyiş sergilemeniz gerekir. Fedakarlık ederek başarıya ulaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Beslenme programınızı iyi takip edip sabırla istediğinizi elde edebilirsiniz.