Kapat

TikTok Topluluk Kuralları

Anasayfa
Sosyal Ağlar TikTok Topluluk Kuralları
tiktok

Tittok kullanımının hızla yaygınlaşmasının sebeplerinden birisi diğer sosyal medya platformlarına nazaran kurallarının gevşek olması ve üyelerine fazlaca özgürlük tanıması idi. Fakat Tiktok’un kötüye kullanımının artmasına bağlı olarak bazı ülkelerde Tiktok’un yasaklanması gündeme gelince (Hindistan’da yasaklandı) Topluluk Kuralları’nı yayınladı.

Tiktok Topluluk Kuralları’na uymayan üyeler, takip engeli, erişim engeli, canlı yayın engeli, keşfet engeli, hesabın geçici olarak askıya alınması ve kalıcı ban gibi cezalarla cezalandırılmaktadır.

Aşağıda Tiktok Kuralları’nın Türkçe’ye çevrilmiş orjinal metni yer almaktadır.

Topluluk Kuralları

Son Güncelleme, Ağustos , 2020TikTok’un misyonu yaratıcılığa ilham vermek ve neşe getirmektir. Kullanıcıların özgün bir şekilde oluşturup paylaşabilecekleri, çevrelerindeki dünyayı keşfedebilecekleri ve dünyadaki diğer kişilerle bağlantı kurabilecekleri küresel bir topluluk oluşturuyoruz. Ayrıca bu topluluğu güvende tutmaya kararlıyız. Topluluk Kurallarımız değerlerimizi yansıtır ve platformumuzda ortak bir davranış kuralları tanımlar. Bu yönergeler aynı zamanda topluluğumuzun güvenli bir paylaşılan alan sağlamasına yardımcı olur.TikTok, yaratıcı ifadenin temeli üzerine inşa edilmiş kapsayıcı bir platformdur. Kullanıcıları, kendilerini benzersiz kılan şeyleri kutlarken aynı şeyi yapan bir topluluk bulmaya teşvik ediyoruz. Kullanıcılarımızın çok çeşitli milletlerden ve kültürlerden gelmesine büyük değer veriyoruz ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin kültürel normlarını ve yerel düzenlemelerini dikkate alıyoruz.

Güvenli ve destekleyici bir ortam sunmak en büyük önceliğimizdir. İnsanların kendilerini açık ve yaratıcı bir şekilde ifade ederken kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olmak için güvende hissetmenin şart olduğuna inanıyoruz. Ayrıca aldatıcı içeriği ve hesapları platformumuzdan uzak tutarak özgün etkileşimler için bir ortam oluşturmayı amaçlıyoruz.

Değerlerimiz, Topluluk Kurallarımızın temelini oluşturur. Topluluk Kurallarımızı ihlal eden video, ses, resim ve metin dahil içeriği kaldırır ve ciddi veya tekrarlanan ihlallerde bulunan hesapları askıya alır veya yasaklarız. Belirli koşullar altında, bir adım daha ileri gidip, topluluğumuzu güvende tutmak için hesapları ilgili yasal makamlara bildireceğiz.

Topluluk Kurallarımız herkes ve TikTok’ta paylaşılan her şey için geçerlidir. Platformda neye izin verildiği ve neyin verilmediğine dair genel rehberlik sağlarlar. Ayrıca, normalde yönergelerimize göre kaldırılacak olan bazı içeriklerin halk için değerli olabileceğinin de farkındayız. Bu nedenle, aşağıdaki bölümlerde açıklandığı gibi, belirli durumlarda istisnalara izin verebiliriz.

Topluluk davranışıyla gelişmek, ortaya çıkan riskleri azaltmak ve TikTok’u yaratıcılık ve keyif için güvenli bir yer tutmak için Topluluk Kurallarımızı zaman zaman güncelliyoruz.

Tehlikeli kişi ve kuruluşlar

Tehlikeli kişilerin veya kuruluşların platformumuzu terörizmi, suçu veya zarar verebilecek diğer davranış türlerini teşvik etmek için kullanmasına izin vermeyiz. Kamu güvenliğine yönelik inandırıcı bir tehdit olduğunda, hesabı yasaklayarak ve ilgili yasal makamlarla işbirliği yaparak sorunu ele alıyoruz.

Teröristler ve terör örgütleri

Teröristler ve terör örgütleri, bir nüfusu, hükümeti veya uluslararası örgütü siyasi, dini, etnik amaçlarla sindirmek veya tehdit etmek amacıyla savaşan olmayan kişilere zarar vermek için önceden tasarlanmış şiddet veya şiddet tehditlerini kullanan devlet dışı aktörlerdir. veya ideolojik hedefler.

Diğer tehlikeli kişi ve kuruluşlar

Tehlikeli kişi ve kuruluşları suç işleyen veya diğer türden ciddi zararlara neden olanlar olarak tanımlıyoruz. Grup ve suç türleri, bunlarla sınırlı olmamak üzere şunları içerir:

  • Nefret grupları
  • Şiddet içeren aşırı örgütler
  • Cinayet
  • İnsan kaçakçılığı
  • Organ ticareti
  • Silah kaçakçılığı
  • Uyuşturucu kaçakçılığı
  • Adam kaçırma
  • Gasp
  • Şantaj
  • Kara para aklama
  • Dolandırıcılık
  • Siber Suç

Gönderme:

  • Tehlikeli kişileri ve / veya kuruluşları temsil etmeyi amaçlayan isimler, semboller, logolar, bayraklar, sloganlar, üniformalar, jestler, portreler veya diğer nesneler
  • Tehlikeli kişileri ve / veya kuruluşları öven, yücelten veya destekleyen içerik
  • İstisnalar : Karşı konuşma olarak açıkça tanımlanabilen veya tehlikeli kişilerin ve / veya kuruluşların neden olduğu zarar konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan eğitici, tarihi, hiciv, sanatsal ve diğer içerikler


Yasadışı faaliyetler ve yasal düzenlemelere tabi mallar

Yasal düzenlemelere tabi bazı malların ticaretini, satışını, tanıtımını ve kullanımını ve ayrıca suç faaliyetlerinin tasvirini veya tanıtımını yasaklıyoruz. Bölgenin veya dünyanın çoğunda yasa dışı olan veya düzenlenmiş faaliyetler veya mallarla ilgiliyse, söz konusu faaliyetler veya mallar gönderi alanında yasal olsa bile bazı içerikler kaldırılabilir. Eğitici, bilimsel, sanatsal ve haber değeri taşıyan içerik gibi halka değer sağlayan içerik için istisnalara izin veriyoruz.

Suç faaliyetlerinin teşviki

Suç faaliyetleri, hırsızlık, saldırı, insan istismarı ve diğer zararlı davranışlar dahil olmak üzere kanunen cezalandırılabilecek çok çeşitli eylemleri kapsar. Bu tür davranışların normalleştirilmesini veya taklit edilmesini istemediğimiz için, suç faaliyetlerini teşvik eden içeriği kaldırıyoruz.
Gönderme: 

  • Saldırı veya adam kaçırma gibi fiziksel zarar verme eylemlerini teşvik eden içerik
  • Swatting gibi şakalar da dahil olmak üzere başkalarının güvenliğini riske atan içerik
  • İnsan istismarını veya vahşi yaşam ticaretini teşvik eden içerik
  • Yasadışı olarak edinilmiş malların satın alınmasını, satılmasını veya ticaretini sunan içerik
  • Suç teşkil eden faaliyetlerin nasıl yürütüleceğine ilişkin talimatlar veren içerik

Silah satışı veya kullanımı

Topluluğumuzu korumak için ateşli silahların, cephanelerin, ateşli silah aksesuarlarının veya patlayıcı silahların tasvir edilmesine, ticaretine veya tanıtımına genellikle izin vermeyiz. Ayrıca bu silahların nasıl üretileceğine dair talimatları da yasaklıyoruz. Aşağıdaki senaryolarda ateşli silahları veya diğer silah türlerini sergileyen içeriklere istisnalar verebiliriz: hayali bir ortamda, bir müze koleksiyonunun bir parçası olarak, bir polis memuru tarafından taşınan, askeri bir geçit töreninde veya güvenli ve kontrollü bir ortamda kullanım atış poligonu gibi.
Gönderme: 

  • Ateşli silahlar, ateşli silah aksesuarları, mühimmat veya patlayıcı silahların sergilendiği içerik
  • Ateşli silahlar, aksesuarlar, mühimmat, patlayıcı silahlar veya bunların nasıl üretileceğine ilişkin talimatlar sunan, satan, takas eden veya talep eden içerik

İlaçlar ve kontrollü maddeler

Topluluğumuzu korumak için, uyuşturucu veya diğer kontrollü maddelerin kullanımını veya ticaretini gösteren içeriğe izin vermeyiz.
Gönderme: 

  • Uyuşturucu, uyuşturucu tüketimini sergileyen veya başkalarını uyuşturucu ya da diğer kontrollü maddeler üretmeye, kullanmaya veya ticaretini yapmaya teşvik eden içerik
  • Uyuşturucu veya diğer kontrollü maddeler satan, sunan, ticaretini yapan veya talep eden içerik
  • Yasadışı veya kontrollü maddelerin nasıl satın alınacağına ilişkin bilgi sağlayan içerik

Dolandırıcılık ve dolandırıcılık

Kişileri dolandırmak veya varlıkları çalmak için planlar içeren platformumuzu başkalarına zarar vermek için kimsenin kullanmasına izin vermeyiz. Yasadışı bir mali avantaj elde etmek için insanları kasten aldatan içeriği kaldırıyoruz.
Gönderme:

  • Kimlik avını teşvik eden içerik
  • Ponzi veya piramit düzenlerini tanıtan içerik
  • Sabit bahisleri, kısa yoldan zengin olma planlarını veya diğer dolandırıcılık türlerini destekleyen içerik


Şiddet barındıran ve sansürlenmemiş içerik

Özellikle aşırı şiddeti veya ızdırabı teşvik eden veya yücelten aşırı derecede dehşet verici veya şok edici içeriğe izin vermeyiz. Belirli koşullar için istisnalara izin veririz, örneğin haber değeri taşıyan veya sorunlar hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan içerik. Gerçek bir şiddet riski veya kamu güvenliğine yönelik tehdit tespit ettiğimizde, hesabı yasaklar ve gerektiğinde ve uygun olduğunda ilgili yasal makamlarla birlikte çalışırız.

Şiddet ve sansürlenmemiş içerik: İnsan

Gönderme:

  • Aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere nedensiz şekilde şok edici, sadist veya aşırı derecede görsel içerik:
    • Gerçek kişileri içeren şiddetli ya da kaza sonucu ölümlerin tasviri
    • Parçalanmış, parçalanmış, yanmış veya yanmış insan kalıntılarının tasviri
    • Temel odak noktasının açık bir yara veya yaralanma olduğu kan tasvirleri
    • Ağır fiziksel şiddet tasvirleri
    • İstisnalar: Aşamalı veya profesyonel dövüşler, geleneksel dövüş sanatları veya kurgusal bir ortamda dövüş

Şiddet ve sansürlenmemiş içerik: Hayvanlar

Gönderme:

  • Aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere nedensiz şekilde şok edici, sadist veya aşırı derecede görsel içerik:
    • Gerçek hayvanların katledilmesinin tasviri
    • Parçalanmış, parçalanmış, yanmış veya yanmış hayvan kalıntılarının tasviri
    • Hayvan zulmü tasvirleri


İntihar, kendine zarar verme ve tehlikeli eylemler

Zarar verebilecek faaliyetlere katılımı teşvik etmiyoruz. Kullanıcıların başkalarını tehlikeli faaliyetlere katılmaya teşvik etmelerine de izin vermeyiz. Kendi kendine zarar vermeyi veya intiharı teşvik eden içeriğe izin vermeyiz, ancak bu konular hakkında farkındalık yaratmak için kullanıcılarımızın deneyimlerini paylaşmalarına izin veriyoruz.

Kendi kendine zarar verme veya intihar düşünceleriyle mücadele eden veya birinin ciddi şekilde intihar etmeyi düşündüğünü bilen kullanıcıları, derhal yasal makamlarla veya intihar önleme yardım hattıyla iletişime geçmeye teşvik ediyoruz.

İntihar

İntihar, intihar eğilimi sergileyen veya benzer eylemlere katılmayı teşvik edebilecek içeriği kaldırırız. Buna intihar teşebbüsü veya kendi kendine ölüme yol açması muhtemel eylemlerde bulunma niyetinde olan bir kişiyi içeren içerik dahildir. İntiharı öven, yücelten veya teşvik eden ya da başkalarına nasıl intihar edileceği konusunda talimat veren her türlü içeriği yasaklarız.
Göndermeyin:

  • Nasıl intihar edileceğine dair talimatlar veren içerik
  • İntiharı öven, teşvik eden veya yücelten içerik
  • İntihar zorlukları
  • İstisnalar : İntihar düşüncesi yaşayanlar için destek, kaynak veya başa çıkma mekanizmaları sağlayan içerik

Kendi kendine zarar vermek

Kendine zarar verme davranışını normalleştirmek, teşvik etmek veya tetiklemekten kaçınmak için, kullanıcının yayınlama niyetine bakılmaksızın, bu tür davranışları gösteren görüntülere izin vermeyiz. Fiziksel olarak kendi kendine yaralanmaya yol açma olasılığı bulunan eylemleri teşvik eden veya teşvik edebilecek içeriği kaldırırız. Platformda sağlık sorunlarına neden olması muhtemel yeme alışkanlıklarını teşvik eden içeriklere de izin verilmez.
Göndermeyin:

  • Kendi kendine yaraları gösteren içerik
  • Kendine zarar verme konusunda talimatlar veren içerik
  • Kilo vermek için pro-ana veya diğer tehlikeli davranışları destekleyen içerik
  • İstisnalar : Yeme bozuklukları olan veya kendine zarar verenler için destek, kaynak veya başa çıkma mekanizmaları sağlayan içerik

Tehlikeli eylemler

Profesyonel olmayan bir bağlamda veya gerekli beceriler olmadan gerçekleştirilen riskli faaliyetler veya diğer tehlikeli davranışlar, kullanıcı veya halk için ciddi yaralanmalara veya ölüme neden olabilir. Amatör gösteriler veya tehlikeli meydan okumalar dahil olmak üzere bu tür davranışları teşvik eden, destekleyen veya yücelten içeriğe izin vermeyiz.
Göndermeyin:

  • Tehlikeli araçların uygunsuz kullanımını gösteren içerik
  • Tüketim amaçlı olmayan içme sıvılarını veya yeme maddelerini gösteren içerik
  • Yaralanmaya neden olabilecek tehlikeli zorluklar
  • Motorlu taşıt kullanan yasal yaşın altındaki çocukları tasvir eden içerik

Nefret söylemi 

Korunan özellikler temelinde bir bireye veya bir grup bireye karşı saldıran veya şiddeti teşvik eden içeriğe tolerans göstermeyiz. Nefret söylemi içeren içeriğe izin vermeyiz ve bunları platformumuzdan kaldırırız. Ayrıca, birden çok nefret söylemi ihlali içeren hesapları askıya alır veya yasaklarız.

Korunan gruplara saldırılar

Nefret söylemini, korunan nitelikler temelinde bir bireye veya bir gruba saldıran, tehdit eden, şiddeti kışkırtan veya insanlıktan çıkaran içerik olarak tanımlarız. Ayrıca, sözlü veya fiziksel olarak şiddeti tehdit eden veya aşağıdaki korunan özelliklerden herhangi birine dayanarak bir kişiye veya gruba zarar veren içeriğe de izin vermeyiz:

  • Yarış
  • Etnik köken
  • Ulusal köken
  • Din
  • Kast
  • Cinsel yönelim
  • Sex
  • Cinsiyet
  • Cinsiyet kimliği
  • Ciddi hastalık veya sakatlık
  • Göçmenlik durumu

Göndermeyin :

  • Aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, yukarıda listelenen özelliklere göre kişilere veya gruplara karşı şiddeti veya nefreti insanlıktan çıkaran veya teşvik eden içerik:
    • fiziksel veya ahlaki olarak aşağı olduklarını iddia etmek
    • onlara karşı şiddeti talep etme veya haklı çıkarma
    • suçlu olduklarını iddia etmek
    • Onlara olumsuz olarak hayvanlar, cansız nesneler veya diğer insan olmayan varlıklar olarak atıfta bulunmak
    • onlara karşı dışlama, ayrımcılık veya ayrımcılığı teşvik etmek veya haklı göstermek

Slurs

Hakaretler, bir etnisiteyi, ırkı veya yukarıda listelenen diğer korunan özellikleri kötülemeyi amaçlayan aşağılayıcı terimler olarak tanımlanır. Platformumuzda bunlara müsamaha gösterilmiyor çünkü son derece saldırgan terimlerin yayılmasına katkıda bulunmak istemiyoruz. Bununla birlikte, hakaretlerin kendine atıfta bulunarak kullanılabileceğinin veya yeniden ele geçirilebileceğinin farkındayız ve bir şarkıda veya kendine atıfta bulunan hiciv bağlamında ve / veya yeniden sahiplenmenin başka örneklerinde hakaretler kullanıldığında istisnalar verebiliriz.
Göndermeyin :

  • Rıza dışı hakaretlere yol açan içerik

Nefret dolu ideoloji

Nefret dolu ideolojiler, platformumuzun sağladığı kapsayıcı ve destekleyici toplulukla uyumsuzdur. Nefret dolu ideolojileri teşvik eden içeriği kaldırıyoruz.
Göndermeyin :

  • Bu ideolojilerle ilgili kişilerin logoları, sembolleri, bayrakları, sloganları, üniformaları, selamları, jestleri, portreleri, illüstrasyonları veya adları hakkında olumlu konuşarak veya bunları sergileyerek nefret dolu ideolojileri destekleyen içerik
  • İyi belgelenmiş ve şiddet içeren olayları reddeden içerikler yer almıştır
  • Nefret dolu ideolojileri teşvik eden müzik veya şarkı sözleri


Taciz ve zorbalık

Kullanıcılar utanma, aşağılanma, zorbalığa uğrama veya tacize uğrama korkusu olmadan kendilerini ifade etme konusunda kendilerini güvende hissetmelidir. Taciz edici içeriğin bireyler üzerinde yaratabileceği psikolojik sıkıntıyı derinlemesine anlıyoruz ve platformumuzda taciz edici içerik veya davranışlara tolerans göstermiyoruz.

Küfürbaz davranış

Şiddet içeren tehditler, cinsel taciz, görünüm, akıl, kişilik özellikleri ve hijyenle ilgili aşağılayıcı ifadeler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm istismar ifadelerini kaldırıyoruz.
Göndermeyin:

  • Bir kişiyi şiddetle tehdit eden içerik
  • Bir bireye ölüm, ciddi hastalık, fiziksel veya başka türlü zarar verilmesini isteyen içerik
  • Şiddeti veya koordineli tacizi teşvik eden içerik
  • Bir kullanıcıyı cinsel faaliyetlerini küçümseyerek veya istenmeyen cinsel ilişki kurmaya çalışarak cinsel tacizde bulunan içerik
  • Zeka, görünüm, kişilik özellikleri veya hijyen gibi özellikler temelinde özel bir kişiyi kötüleyen içerik
  • Şiddet içeren trajedileri öven ve kurbanlarını küçük düşüren içerik
  • Diğer kullanıcıları hedef alan taciz içerikli içerik oluşturmak için TikTok’un düet, tepki veya efekt özelliklerini kullanan içerik

Başkalarının mahremiyetinin ihlali

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri ifşa etmek veya ifşa etmekle tehdit etmek ciddi duygusal sıkıntılara neden olabilir ve gerçek dünyada zarara yol açabilir. Bunu bir tür kötüye kullanım olarak görüyoruz ve TikTok’ta buna izin vermiyoruz.
Göndermeyin: 

  • İkamet adresi, özel e-posta adresi, özel telefon numarası, banka ekstresi, sosyal güvenlik numarası veya pasaport numarası dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri ifşa eden veya ifşa etme tehdidinde bulunan içerik
  • Cinsel görüntüleri veya rıza dışı mahrem görüntüleri ortaya çıkarmaya yönelik tehditler


Yetişkinlerde çıplaklık ve cinsel aktiviteler

Bu nitelikteki animasyonlu içerik dahil olmak üzere TikTok’ta cinsel olarak açık veya tatmin edici içeriğe izin vermeyiz. Cinsel içerik, bazı yargı alanlarında yasal cezaları tetiklemek ve rıza dışı görüntüleri (örneğin, intikam pornosu) paylaşarak kullanıcılarımıza zarar vermek gibi birçok riski taşır. Ayrıca, belli kültürlerde açıkça cinsel içerik rahatsız edici olabilir. Eğitim, belgesel, bilimsel veya sanatsal amaçlarla çıplaklık ve müstehcen içerikle ilgili istisnalara izin veriyoruz. Örneğin, mastektomi izlerini tartışan veya gösteren içeriğe izin verilir.

Cinsel istismar

Cinsel istismar, bir savunmasızlık, güç ya da güvenin cinsel amaçlar için fiilen ya da suistimal edilmeye teşebbüs edilmesidir; başka birinin cinsel istismarından parasal, sosyal ya da politik olarak kar elde etmek dahil, ancak bunlarla sınırlı değildir.
Göndermeyin: 

  • Rıza dışı cinsel eylemleri tasvir eden, gerçekleştiren veya teşvik eden içerik
  • Cinsel taciz veya cinsel nesneleştirmeyi gerçekleştiren, teşvik eden veya yücelten içerik

Yetişkinleri içeren pornografi ve çıplaklık

Pornografi, cinsel organları ve / veya cinsel tatmin amacıyla yapılan faaliyetleri açıkça tasvir eder.
Göndermeyin: 

  • Penetrasyon, delici olmayan seks veya oral seks gibi cinsel faaliyetleri tasvir eden içerik
  • İnsan cinsel organını, kadın meme uçlarını veya kalçayı gösteren içerik
  • Cinsel uyarılmayı tasvir eden içerik
  • Cinsel fetişi tasvir eden içerik


Küçük güvenlik

Çocuk güvenliğine derinden bağlıyız ve küçüklere yönelik taciz veya tımar edici davranışlara sıfır tolerans gösteriyoruz. Çocuk istismarını, çocuk çıplaklığını veya çocukların cinsel istismarını hem dijital hem de gerçek dünya biçiminde tasvir eden veya yayan içeriğe izin vermeyiz ve bu içeriği ilgili yasal makamlara bildiririz. Küçükleri suçlu davranışlarda bulunanları gösteren içeriğe de izin vermeyiz.

Kullanıcılar, TikTok’u kullanmak için minimum yaş gereksinimlerini karşılamalıdır (Hizmet Şartlarımızda belirtildiği gibi ). Reşit olmayan hesap sahipleri belirlendiğinde, hesaplarını platformumuzdan kaldırırız ve bölgelerinde mevcutsa onları daha uygun bir uygulama deneyimine yönlendirebiliriz.

Küçüklerin dahil olduğu çıplaklık ve cinsel istismar

Çıplaklık, görünür özel bölümleri gösteren içeriği içerir. Cinsel istismar, bir savunmasızlık, güç ya da güvenin cinsel amaçlar için fiilen ya da suistimal edilmeye teşebbüs edilmesidir; başka birinin cinsel istismarından parasal, sosyal ya da politik olarak kar elde etmek dahil, ancak bunlarla sınırlı değildir.
Göndermeyin: 

  • Küçüklerin özel bölümlerini gösteren içerik
  • Küçüklerin cinsel istismarını tasvir eden içerik
  • Reşit olmayanların dahil olduğu penetrasyon, delici olmayan seks veya oral seks gibi cinsel aktiviteleri gösteren içerik
  • Küçüklerin dahil olduğu cinsel uyarılmayı tasvir eden içerik
  • Küçüklerin bulunduğu cinsel fetişi tasvir eden içerik

Küçük yaşta suçlu davranış

Suçlu davranış, uyuşturucu, alkol ve tütün tüketimini veya kullanımını içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir.
Göndermeyin:

  • Alkollü içecek, uyuşturucu veya tütün tüketen, bulunduran veya tükettiğinden şüphelenilen çocukları gösteren içerik

Çocuk istismarı

Çocuk istismarı, reşit olmayan bir kişiye fiziksel ve / veya psikolojik travma uygulayan güç sahibi bir kişi olarak tanımlanır. Fiziksel istismar, bir çocuğun vücuduna kasıtlı olarak zarar veren bir eylemdir. Psikolojik taciz, bir çocuğu fiziksel veya cinsel şiddet tehdidiyle veya zorbalık taktikleri yoluyla azarlamaktır.
Göndermeyin: 

  • Küçüklerin dahil olduğu fiziksel veya psikolojik istismarı tasvir eden içerik

Bakım davranışı

Tımar, cinsel istismar, cinsel sömürü veya cinsel kaçakçılık amacıyla küçük biriyle güvenini kazanmak için duygusal bir ilişki kuran bir yetişkidir.
Göndermeyin:

  • Tımar davranışını teşvik eden, talimat veren veya haklı gösteren içerik
  • Reşit olmayan bir kişiyi müstehcen bir sohbete dahil eden içerik
  • Çocuğu müstehcen materyal iletmeye teşvik eden veya şantaj yapan içerik

Küçüklerin cinselleştirilmesi

Küçüklere cinsellik empoze eden veya cinsel olarak nesneleştiren içeriğe izin vermeyiz.
Göndermeyin: 

  • Küçüklerin dahil olduğu erotik dansları gösteren içerik
  • Küçükleri ilgilendiren cinsel veya erotik dil içeren içerik


Bütünlük ve özgünlük

Topluluk üyelerimizden herhangi birini aldatmayı veya yanıltmayı amaçlayan içerik, güvene dayalı topluluğumuzu tehlikeye atar. Platformumuzda bu tür içeriğe izin vermiyoruz. Bu, spam gönderme, kimliğe bürünme ve dezenformasyon kampanyaları gibi etkinlikleri içerir.

İstenmeyen e

Platformdaki popülerliği yapay olarak artırmayı amaçlayan içerik veya faaliyetler yasaktır. Ayrıca, etkileşim metriklerini artırmak için platform mekanizmalarını değiştirme girişimlerini de yasaklıyoruz.
Yapma:

  • Görüntülemeleri, beğenileri, takipçileri, paylaşımları veya yorumları yapay olarak nasıl artıracağınıza ilişkin talimatları paylaşın
  • Görüş, beğeni, takipçi, paylaşım veya yorum satmaya veya satın almaya teşebbüs veya girişme
  • Yapay trafik oluşturma hizmetlerini teşvik edin
  • Yanlış veya sahtekarlık iddiaları altında birden fazla TikTok hesabını çalıştırmak, eşgüdümlü olarak orijinal olmayan etkinlik üretmek, ticari spam dağıtmak veya TikTok politikalarının ölçekli bir ihlalini koordine etmek

Kimliğe bürünme

Kullanıcıların, halkı kandırmak için başka kişi veya kuruluşların kimliğine bürünmesine izin vermeyiz. Kimliğe bürünme raporlarını onayladığımızda, ihlal eden hesapları kaldırırız. Hesap, TikTok’taki kimliği veya amacı ile ilgili olarak başkalarını yanıltmadığı sürece parodi, yorum veya hayran hesapları için istisnalara izin veriyoruz.
Göndermeyin: 

  • Başka birinin adını, biyografik bilgilerini veya profil resmini yanıltıcı bir şekilde kullanarak başka bir kişi veya kuruluş olarak

Yanıltıcı bilgi

Kullanıcılarımızı, kendileri için önemli olan konular hakkında saygılı konuşmalar yapmaya teşvik ederken, bireylere, topluluğumuza veya daha geniş kamuoyuna zarar veren yanlış bilgilere izin vermiyoruz.
Göndermeyin:

  • Nefreti veya önyargıyı kışkırtan yanlış bilgiler
  • Acil durumlarla ilgili paniğe neden olan yanlış bilgiler
  • Bir bireyin fiziksel sağlığına zarar veren tıbbi yanlış bilgiler
  • Topluluk üyelerini seçimler veya diğer yurttaşlık süreçleri konusunda yanıltan içerik
  • Sahtekarlıklar veya kimlik avı girişimleri
  • Olayların gerçeğini çarpıtarak kullanıcıları yanıltan ve videonun veya toplumun konusuna zarar veren Dijital Sahtecilikler (Sentetik Medya veya Değiştirilmiş Medya)

Yapma:

  • Kişileri, topluluğumuzu veya daha geniş kamuoyunu hesabın kimliği, konumu veya amacı hakkında yanıltırken etkilemek ve kamuoyunu etkilemek için eşgüdümlü gerçek olmayan faaliyetlerde (hesap oluşturma gibi)

Fikri mülkiyet

Herkesi orijinal içerik oluşturmaya ve paylaşmaya teşvik ediyoruz. Kullanıcıların, başkalarının fikri mülkiyet haklarını ihlal eden içeriği yayınlamasına veya dağıtmasına izin vermeyiz.
Göndermeyin:

  • Başkasının telif haklarını, ticari markalarını veya diğer fikri mülkiyet haklarını ihlal eden veya ihlal eden içerik


Platform güvenliğine yönelik tehditler

Yukarıda belirtilen içerik ve davranışa ek olarak, politikalarımız TikTok hizmetini zayıflatan faaliyetleri yasaklar:

  • TikTok web sitesini, uygulamasını veya ilişkili ağlarını hacklemeyin veya kullanıcıların erişimini kısıtlamak için önlemlerini atlamayın.
  • Virüs, Truva atı, solucan, mantık bombası veya kötü amaçlı ya da zararlı diğer materyalleri içeren dosyaları dağıtmayın
  • Herhangi bir dosya, tablo veya belge dahil olmak üzere TikTok’a dayalı herhangi bir türev ürünü değiştirmeyin, uyarlamayın, tercüme etmeyin, tersine mühendislik uygulamayın, sökmeyin, kaynak koda dönüştürmeyin veya oluşturmayın veya TikTok’ta yer alan herhangi bir kaynak kodu, algoritma, yöntem veya tekniği yeniden oluşturmaya çalışmayın
  • TikTok’tan bilgi toplamak için otomatik komut dosyaları kullanmayın

Canlı küresel topluluğumuzun bir parçası olduğunuz ve tüm kullanıcılar için güvenli bir alan sağlamak üzere bizimle çalıştığınız için teşekkür ederiz. Topluluk Kurallarımızı ihlal edebileceğini düşündüğünüz içerik veya hesaplarla karşılaşırsanız, inceleyip uygun işlemi yapabilmemiz için lütfen bize bildirin .

TikTok Topluluk Kuralları ihlali kaldırma

TikTok Topluluk Kuralları ihlali nedeniyle ceza veya engel yediyseniz buna itiraz edebilirsiniz. Canlı yayın engeli kaldırma konulu makalemde itiraz süreci anlatılmaktadır.

İLGİLİ YAZILARIM:

Tiktok takip engeli ne zaman kalkar ?

Tiktok ta silinen videoları geri getirme

TikTok canlı yayın hediye fiyatları

Tiktok hediye puanı hesaplama

Tiktoktan ne kadar para kazanılır ?

Tiktok para nasıl çekilir ?

Tiktok Mavi Tik kopyalama

TikTok da mavi tik nasıl alınır ?

Tiktok keşfet hilesi

Tiktok ta engellendiğini nasıl anlarsın ?

TikTok Topluluk Kuralları

Tiktok keşfet engeli nasıl kalkar ?

Tiktokta keşfete düştüğümü nasıl anlarım ?

Tiktok yaş değiştirme

Tiktok canlı yayın engeli kaldırma

Tiktok’ta canlı yayın nasıl izlenir ?

TikTok canlı yayına başkasını alma

Tik tok videolarım neden izlenmiyor ?

Tiktok çok hızlı takip ediyorsun hatası çözümü

Tik Tok bizi izliyor mu ?

Modemden TikTok engelleme

Tik Tok kampüs temsilcisi ne demek ?

Tiktok çok hızlı yazıyorsun biraz ara ver ne demek ?