Kapat

Collagen forte karaciğere zarar verir mi?

Anasayfa
Sağlık Collagen forte karaciğere zarar verir mi?
Collagen forte karaciğere zarar verir mi

Kolajen takviyelerinin gözle görülür faydalarını anlatanlar çoktur. Fakat aynı zamanda bilinçsiz kolajen takviyesi ürünü kullanmanın karaciğere zararları olduğu belirtilmektedir.

Bu makalede Collagen forte karaciğere zarar verir mi konusunda bilgi verilecektir.

Kolajen takviyeleri karaciğere neden zarar verir ?

Aslında uygun doz ve yeterli kalitede bir kolajen ürünü kullandığınız zaman ürünün karaciğere önemsenecek bir zararı olmayacaktır.

Kolajen ürününü yüksek doz ve uzun süreli olarak kullandığınız zaman karaciğerdeki yorgunluk ve yıpranma artmaktadır.

Ürünün düşük molekül ağırlığına sahip olması, hidrolize edilmiş olması, kolajene ilave olarak kolajen sentezini hızlandırmak üzere çinko, c vitamini gibi maddeleri barındırması önemlidir.

Karaciğer, vücuda alınan besinleri ayrıştıran mini bir kimya fabrikası olup ilaçlar, vitaminler, gıda takviyeleri bu organın daha hızlı yıpranmasına yol açmaktadırlar.

Bu nedenle bir ürün kullanırken karaciğere getirdiği yük de hesap edilmektedir. İlaç kullanmak zaruret hali olduğundan ilaçların karaciğere olan zararlarını ihmal etmek durumunda kalıyoruz.

Fakat vitamin ve kolajen takviyesi kullanmak zorunlu değildir ve kullanmaya başlamadan önce fayda/zarar hesabı yapılması gerekmektedir.

Kolajen ürünlerinin karaciğere zarar verme endişesi bu ürünlerin aylarca kullanılıyor olması nedeniyledir.

Bir ilacı bir kere, birkaç gün veya birkaç hafta kullanıyorsunuz fakat bir kolajen takviyesinden istifade edebilmek için en az 2-3 ay kullanmanız gerekiyor. Faydalanmaya devam etmeniz için de o ürünü sürekli kullanıyor olmanız gerekmektedir.

Collagen forte karaciğere zarar verir mi?

Collagen forte ürünü kalite açısından piyasadaki birçok kolajen markasının ürünlerinin gerisinde kalmaktadır. İnsanlar fiyatının ucuz olması nedeniyle bu ürünü tercih etmektedirler ama bilinmelidir ki kalitesi düşük kolajen ürünleri karaciğere daha fazla zarar verme potansiyeli taşımaktadır.

Collagen forte ürününün molekül ağırlığını bilemiyor olmamız, firmanın resmi internet sitesinin bile olmaması açıkçası bizde endişe yaratmaktadır.

Eğer karaciğerinizde bir rahatsızlığınız var ise Collagen forte ürünlerini kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Bununla birlikte Collagen forte ürünlerinin karaciğere zarar verip vermediği konusunda net bir bilgiye sahip değiliz.

İLGİLİ YAZILAR:

Eklemler için en iyi kolajen markası

Cilt için en iyi kolajen markası