Kapat

Tiktok’ta asa ne kadar ?

Anasayfa
Sosyal Ağlar Tiktok’ta asa ne kadar ?

Tiktok canlı yayınında asa hediyesi almak kişiyi mutlu ettirir. Çünkü gül ve baklava gibi hediyelere göre daha fazla kazanç sağlar.

Her ne kadar yat, spor araba veya görkemli şato gibi hediyelerin değeri daha fazla olsa da izleyenlerden bu tür hediyeleri göndermelerini beklemek gerçekçi değildir. Asa hediyesi de fazla para getirmese de en azından ucuz hediyelere kıyasla fazla bir fiyata sahiptir.

Tiktok’ta asa ne kadar ?

Tiktok’ta asa hediyesinin değeri alıcısına farklı, gönderene farklıdır. Aradaki fark Tiktok kasasına girmektedir.

Tiktok'ta asa ne kadar

Asa hediyesini 150 jetona gönderebilmek mümkündür. Son baktığımda 70 jeton 6,69 TL’ye satın alınıyordu. Demek ki (150/70) x 6,69 = 14,33 TL’ye asa hediye edilmektedir. Ancak bu konuda bir hatırlatmam olacak Tiktok’taki jeton fiyatları dolar kuruna göre sürekli güncellenmektedir.

tiktok jeton fiyatları

Yani siz bu satırları okuduğunuzda jeton fiyatları değişmiş olabilir, dolayısıyla asa fiyatı da değişmiş olabilir.

Fakat size asanın dolar üzerinden fiyatını söylersen bundan aylar sonra dahi güncel asa fiyatını hesaplamanız, en azından yaklaşık fiyatını hesaplamanız mümkün olacaktır.

Tiktok’un jeton fiyatları 100 jeton = 1,29 Amerikan doları şeklindedir. Buna göre bir asa hediyesinin değeri aslında (150/100) x 1,29 = 1,93 dolardır. Yani yaklaşık iki dolar civarındadır.

Asa hediyesi alan ne kazanır ?

Asa hediyesi alan Tiktok’çuların neredeyse takla atmadıkları kalıyor ama asa hediyesinin alana takla attıracak bir faydası yoktur. Çünkü hediye parasının çoğu Tiktok’un payıdır, az bir kısmı (%35 i) canlı yayın sahibine kalmaktadır.

Yani düz hesap asa hediyesi gönderen için 15 TL maliyetli iken, alana ancak 5 TL kalmaktadır.

Gönderilen hediyeler alıcının cüzdanında TL değil elmas olarak birikmektedir. Bir asa hediyesi 150 elmas değerindedir. 200 elmas 1 dolar ettiğinden asa hediyesinden gelen 150 elmasın sadece 0,75 dolar ettiğini söyleyebiliriz.

Asa hediyesinin anlamı nedir ?

Tiktok hediye sembolleri ve fiyatları oluştururken bunlara bir anlam izafe etmemiştir. Yani birine hediye gönderirken hangi hediyenin ne manaya geldiği gönderen ile alıcı arasındadır.

Genellikle insanlar Tiktok canlı yayınlarında neredeyse parasal karşılığı olmayan hediyeler gönderirler. Hediye gönderen diğer izleyiciler arasında dikkat çekmek için ortalamaya fark atmak gerekir ve asa hediyesi de bunun için yeterlidir.

Gül hediyesinin 1 jeton olduğunu düşünürsek 150 jetonluk asa hediyesi gönderenlere göre kendini canlı yayın sahibine daha kolay fark ettirecek ve aslında pek bir maliyete de katlanmamış olacaktır.