Kapat

Advantan krem bebeklerde kullanımı

Anasayfa
Sağlık Advantan krem bebeklerde kullanımı
Advantan krem bebeklerde kullanımı

Bazı bebeklerin cildi hassastır ve bu nedenle basit şeylere dahi reaksiyon oluşturur. Advantan krem alerjenlere karşı aşırı hassas cildi olanların veya egzama sorunu yaşayanların kullandığı bir kremdir.

Doktor tarafından cilt sorunları için Advantan krem reçete edilen bebeklerde, kremin ne doz uygulanacağı ve ne süre uygulanacağı bebeğin yaşına ve hastalığın şiddetine göre doktor tarafından belirlenmelidir. Doktor bilgisi olmadan Advantan krem bebeğe uygulanmamalıdır.

Advantan krem ne işe yarar ne için kullanılır ?

Advantan krem vücudun iltihap ve inflamasyon üretmesini, alerjen etkilere tepki vermesini engellemek suretiyle cildi hassas olması nedeniyle sebepsiz veya sudan sebeplerle oluşan kaşıntı, ağrı, kızarıklık, döküntü, deri kalınlaşması ve ödem gibi şikayetleri azaltan bir kremdir.

Aşağıdaki deri sorunları için kullanılmaktadır:

Bir çok egzama türü (Ani gelişen egzama, temas egzaması, sulu egzama, çocuk egzaması, madeni para şeklinde döküntü yapan egzama ve sebebi ve türü tespit edilemeyen egzama türleri)

Advantan krem bebeklerde kullanımı

Advantan krem 28 gün ile 23 ay arası bebeklerde de kullanılabilir. Bebekler için prospektüsünde ayrıca bir doz ayarlaması tavsiye edilmemiştir. Bununla birlikte bebeklerde kullanılacak ise dozu ve kullanım süresi doktor tarafından belirlenmelidir.

Doktor bu konuda açıklama yapmadı ise günde bir defa ince bir tabaka halinde hastalıklı bölgeye sürülür. Maksimum kullanım süresi 4 haftadır.

Bebeklerde Advantan krem kullanırken şu hususlara dikkat ediniz:

Geniş deri bölgesine 1 defalık uygulama olursa risk yoktur fakat geniş bir bölgeye uzun süreli uygulanırsa yan etkileri artmaktadır.

Kazara bebek yutarsa bir risk beklenmemektedir fakat ağız çevresindeki dermatit için Advantan krem kullanmamalıdır.

Advantan krem ayrıca deride açık yara var ise veya deride viral/bakteriyal bir hastalığa bağlı olarak hasar oluşmuş ise hasarlı bölgede kullanılmaz.

Deride aşı sonrası bir reaksiyon gelişmişse veya gül hastalığı, akne, suçiçeği, herpes zoster, deri incelmesi gibi sorunlar var ise Advantan krem kullanılmaz.

Sorunlu deride mantar hastalığı var ise mantar hastalığının tedavisi ayrıca yapılmalıdır.

Advantan kremi bebeğin derisine uyguladıktan sonra kapatmayınız. Bebek bezi de kapalı bir ortam oluşturmaktadır. Bunun riski kremin yan etkilerinin artması şeklindedir.

Bebeğe Advantan kremi çok uzun süreli ve geniş alana kullanılması da yan etkilerini artıracaktır.

İlgili Haber

Bebeklerde egzama neden olur ?

Bebeklerde egzama genellikle saçlı deride, yüzde, kulak kıvrımlarında, kollarda  ve bacaklarda görülmektedir. Bebeklerde egzama görülmesinin başlıca sebebi genetik yatkınlıktır. Bazı bebekler egzama olmaya yatkındırlar ve ebeveyn ne kadar çabalarsa çabalasın bebeğinde egzamayla karşılaşabilir.

Bununla birlikte egzama şikayetlerini azaltmanın yolları vardır. Bebekte egzamayı tetikleyen faktör tespit edilirse çözüm üretmek kolaylaşacaktır.

Bebeklerde egzamayı tetikleyen başlıca faktörler kimyasal içerikli maddelere duyulan alerjiler ile besin alerjileridir. Bebeklerin vücudu dünyayı tanıma sürecinde oldukları için doğal olmayan kimyasal içeriklere karşı ciltlerinde reaksiyon oluşabilmektedir.

Bebeklerin vücutları bazı gıda maddelerini de “yabancı madde” olarak algılayabilmekte ve buna bağlı olarak da cilt sorunları yaşayabilmektedirler.

Bebeklerde yaygın görülen alerji türü inek sütü alerjisidir. Süt, süt ürünleri, buğday içerikli ürünler, soya içerikli ürünler (özellikle de hazır gıdalar) ve yumurta gibi gıdalar bebeklerde egzamayı tetikleyebilmektedir.

Bunların dışında temizlik ürünleri, hayvan parazitleri, ortamdaki havanın kirliliği, küf ve polen gibi faktörler bebeklerde egzama şikayetlerini artırmaktadır.

Bebeklerde egzama tedavisi

Doktor bu konuda ilaç önerebilir ancak egzamayı tetikleyen faktörlere de dikkat edilmesini öğütleyecektir. Bebeğin cildinin nemli kalması, aşırı soğuk veya aşırı sıcak havalara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Bebeğin çamaşırları kimyasal içeriği en hafif deterjanla yıkanmalı ve iyi durulanmalı, ev akarlarından, küf, mantar, polen, toz gibi şeylerden de uzak durulmalıdır.

Ayrıca bebeğin beslenmesine dikkat edilmeli ve besin alerjisi olup olmadığı tespit edilmelidir.

Advantan m losyon yüze sürülür mü