Kapat

Yabancı Dizi Sevenlere Özel En Çok Yorum Alan 10 Bilim Kurgu Dizisi

Anasayfa
Genel Kültür Yabancı Dizi Sevenlere Özel En Çok Yorum Alan 10 Bilim Kurgu Dizisi
bilim-kurgu-yabancı-dizi-onerileri

Yabancı dizi tutkunlarına özel bilim kurgu kategorisinde yer alan en iyi dizileri listeliyoruz. Üstelik bu dizileri listelerken IMDb puanına göre değil, izleyiciler tarafından yapılan yorumlara göre listeliyoruz. IMDb puanı yüksek olan film veya diziler bazen ziyaretçileri yanıltabiliyor. Seyir zevki vermeyen ama IMDb puanı yüksek olan yabancı dizilerin, o puanı nasıl aldığına hayret etmeniz gayet yerinde bir davranıştır.

İşte En Çok Yorum Alan, 10 Bilim Kurgu Kategorisindeki Yabancı Dizi Kuşağı

1- The 100

Kass Morgan’ın yakında çıkacak olan aynı adlı kitap serisinden uyarlanan bir kıyamet sonrası dramasıdır. 97 yıl önce nükleer Armageddon, Dünya’nın büyük bir kısmını yok etmiş, birçok medeniyeti çökertmiştir. Hayatta kalan 12 farklı ulustan, toplam 400 kişi ise dünyayı terk etmiştir. Yıllar içinde uzayda kaldıkları bu yerde 3 nesil yetişmiştir ve insan sayısı 4000′e ulaşmıştır. Bu gruplarda ölüm cezası ve nüfus kontrolü gibi sert uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. Şimdi kaynakları tükenme noktasına gelmiştir ve bu 12 grup, bir araya gelip tekrar hayatta kalmanın yollarını aramaya başlarlar. Çözüm olarak elbette ki Dünya’ya dönmek akıllarına gelir fakat Dünya’nın halen yaşanabilir olup olmadığını bilmemektedirler. Bunu test etmek için de 100 adet mahkum genç insanı Dünya’ya gönderirler. Kimi uzayla bağını koparmak isteyen, kimi hükumetinin verdiği görevi yerine getirmek isteyen bu gençler arasında daha gelir gelmez gruplaşmalar, lider olma çabaları, sürtüşmeler başlar. Fakat onların aralarındaki bu farklılıkları aşmaları; bir yığın bilinmezlik ve tehlikeyle dolu olan yeryüzünde hayatta kalmaları için iş birliği yapmaları gerekmektedir.

yabancı dizi

2- Sense8

Bilim-Kurgu dizisi olacağı açıklanan Sense8; dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan 8 ayrı kişinin gizemli bir bağlantısının olduğu bir konuyu ele alacak. Birleşik Krallık (UK), Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago. Her bölümde bu 8 yere/kişiye de ziyaretimiz olacak. Bu 8 kişiden kimisi tüm grubu bir araya getirmeye çalışırken, kimisi de diğerlerini öldürmeye çalışacak. Hikâye; Meksikalı bir pembe dizi yıldızı, İzlandalı bir parti kızı, Alman bir hırsız, Koreli bir iş kadını, Afrikalı bir otobüs şoförü, transseksüel bir Amerikalı blogger, diğerlerine de görünebilen Afro-Amerikan bir adam ve onun tam zıt karakterine sahip Mr. Whispers olarak bilinen bir adam ekseninde gelişecek ve şekillenecek.

sense8 - yabancı dizisi

3- Westworld

İki konuk ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında Vahşi Batı macerasına çıkar. Parktaki insanlar robottur ve park Roma, Vahşi Batı ve Ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır.
Merkezi bilgisayar sistemi bozulunca robotlar zincirlerini koparır ve parkın iki konuğu robot bir silahşor tarafından takip edildiklerini fark eder. West World ya da Batı Dünyası, yapay bilincin ortaya çıkması ve suçun geleceğiyle ilgili karanlık bir yolculuğu anlatmaktadır.

westworld-bilim-kurgu-dizisi

4- 12 Monkeys

Tüm insanlığı yok edecek kadar tehlikeli olan bir virüs nedeniyle, 2035’te dünya nüfusunun çok küçük bir kısmı hayatta kalabilmiştir. Salgının etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlamıştır. Virüsün yok olması için bir çözüm yolu arayan bilim adamları, zamanda geriye gidebilecekleri bir makine yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole seçilir. James kendisini yıllar öncesinde, bir akıl hastanesinde bulur. Ancak ne gelecekten geldiğine, ne de bir salgının yaklaştığına kimse inanmayacaktır.
Syfy kanalında ekranlara gelecek dizi, Terry Gilliam’ın 1995 yapımı aynı adlı kült filminin televizyon uyarlamasıdır.

12monkeys

5- Iron Fist

Gücünü nerede ve ne zaman kullanması gerektiğini konusunda profesyonel olan Iron Fist (Daniel Rand), dövüş sanatları konusunda uzmandır. Gücünü bir ejderhadan aldığı darbeyle kazanmıştır. Yıllardır uzak kaldığı şehrine (New York City) geri dönen Danny Rand (Finn Jones) benzersiz yeteneklerini ve dövüş sanatları konusundaki uzmanlığını yolsuzlukla mücadele ve kötülerle savaşmak için kullanır. Netflix’in Marvel imzalı kardeş dizilerinden dördüncüsü de, Iron Fist karakterini merkeze alacak.

iron-fist

6- Legion

Kendisine akıl hastası, şizofreni teşhisi konulan ve çocukluğundan beri bununla mücadele eden David Haller’i (Dan Stevens) merkezine almaktadır. Hayallerinde bir kız ile tanışır ve her şey bir anda değişir. Gördüğü ve duyduğu tüm seslerin gerçek olma ihtimali ile karşı karşıyadır.

Uyarı: Beyninizi yakacak cinsten bir dizidir.

legion

7-Preacher

Tanrı’nın cenneti terk etmesinin ardından oluşan kaos sırasında bir melek ve bir şeytanın ilişkisinden “Genesis” isimli inanılmaz güçlere sahip yeni bir varlık doğar. Bu doğaüstü varlık dünyaya kaçarak Jesse Custer (Dominic Cooper) isimli Teksas’lı bir rahibin bedenini ele geçirir. Yaşamı tamamen değişen Custer, eski kız arkadaşı Tulip (Ruth Negga) ve vampir arkadaşı Cassidy (Joe Gilgun) ile birlikte tanrıyı bulmak ve olanlardan hesap sormak için yollara düşer. Genesis’in olağanüstü güçlerinden korkan melekler, Jesse Custer’e engel olmak ve onu öldürmesi için Western tarzı silahşör olan Saint of Killers’i mezardan çıkarır.

Preacher

8- Van Helsing

“The Rising” (Yükseliş) olarak adlandırılan olayın ardından, gelecek 5 yıl vampirler dünyanın hakimiyetini ele geçirir. Vampir avcısı Abraham Van Helsing’in kızı Vanessa Helsing hayatta kalan insanlara yardım etmek ve vampirlere karşı mücadele etmek için yeniden dirilir. İnsanlığın son umudu haline gelen Vanessa, vampirler üzerinde gizemli bir güce sahip olduğunu keşfeder.

van-helsing-dizi

9-Orphan Black

Yetim Black, Sarah adında zor koşullara adapte olabilmiş kılık değiştiren bir yetimdir. Bir kadının intiharına tanık olduktan sonra Sarah kurbanın kendine çok benzediğini fark eder. Ölü kadının yerine geçerek birikimlerini kullanınca bütün sorunlarının çözüleceğini zannederken onun yerine şaşırtıcı bir gizemin farkına varır: Ölü kadın ve kendisi birer klondur. Sarah cevaplar aradıkça kendisi gibi birçok insanın olduğu öğrenir. Bu kişiler aile fertlerinden şüphelenmeyen ve tamamen farklı koşullarda yetişen genetik olarak aynı insanlardır. Bu klonları kimin yarattığını bilmezken neden bir suikastçı tarafından bir bir öldürüldüklerini de bulmak zorundadır.

orphan-black

10- Agents of S.H.I.E.L.D.

The Avengers’taki rolünden sonra, Ajan Phil Coulson (Clark Gregg) dünya çapında hukuki yaptırım örgütü S.H.I.E.L.D.’e geri dönüyor. Henüz sınıflandırılmamış olayları çözmek için eğitimli ajanlardan oluşan küçük bir ekip kuruyor. Ekipte dövüş ve casusluk konusunda uzman olan Ajan Grant Ward (Brett Dalton), pilot ve dövüş sanatları ustası Ajan Melinda May (Ming-Na Wen) ve zeki ama çok da sosyal olmayan bilim adamları Ajan Leo Fitz (Iain De Caestecker) ile Ajan Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge) yer alıyor.

İlgili Haber

Bunların yanı sıra, ekibe bilgisayar hacker’ı bir sivil olan Skye (Chloe Bennet) de katılıyor. İnsan ruhunun umudunu ve merakını gösteren bu destansı maceraya hazırlanın. Bu Süper kahramanların, uzaylıların ve olağan dışı şeylerin dünyası. Dizi insanların durumunu süper güçleri olmayan S.H.I.E.L.D ajanlarının gözünden anlatıyor ve birlikten kuvvet doğacağını, böylece dünyada bir farklılık yaratabileceğimizi ileri sürüyor.

Agents-of-S.H.I.E.L.D.

Yabancı dizi kategorisinde izleme keyfi veren dizileri listelemeye devam edeceğiz. Bir oturuşta tüm sezonunu bitirmek isteyeceğiniz dizilere özlem duyduğunuzu biliyoruz. Bilim kurgu, aksiyon, macera ve benzeri kategorilerde yer alan yabancı dizi kuşağında izleyiciler tarafından en çok yorum alanları listelenecek. Yabancı dizi haberlerini bizden takip etmeye devam edin.